Vinkryssning med Vinsider

Lyxig gourmetkryssning på Viking Cinderella

Den 1 december har du chansen att följa med Viking Cinderella på en unik vin- och gourmetkryssning i skärgården. Njut av god mat och vin, dansa, prova viner och fynda taxfreeprodukter!

TYVÄRR HAR DATUMET PASSERAT FÖR DENNA KRYSSNING!
Som medlem i Viking Line Club får du info om kommande tillfällen först av alla.

I prisexemplet ingår

 • Dygnskryssning Stockholm–Mariehamn
 • Del i Insidehytt. Prisex när fyra delar hytt
 • Vinprovning med Vincent Arrhenius
 • Trerättersmiddag med utvalda viner. Se meny nedan.
 • Bufféfrukost på återresan till Stockholm
 • Matseminarium med Monika Ahlberg på återresan
 • Riedelglas-provning med Robert Seaton på återresan
 • Gående vinprovning på återresan

Kryssningen genomförs på Viking Cinderella med utresa från Stadsgårdskajen torsdag 1/12 2016 kl 18.00. Du är åter i Stockholm dagen efter, 2/12 kl 15.15. Ingen serviceavgift vid telefonbokning. Begränsat antal platser. Arrangeras av Vinsider.


Program

Dag 1

 • 17.15 Ombordstigning
 • 18.15 Vinprovning med tilltugg hålls av Vincent Arrhenius, sommelier, på konferensavdelningen, däck 9
 • 21.00 Trerättersmiddag med utvalda viner.
 • 23.00 Jingle Wells i Étage

Dag 2

 • 07.30–10.00 Bufféfrukost
 • 10.00 Matseminarium med Monika Ahlberg i Auditoriet, däck 9
 • 11.30 Riedelglas-provning med Robert Seaton
 • 13.30–15.00 Gående vinprovning på konferensavdelningen, däck 9
 • 15.15 Åter i Stockholm

Seaview-meny med vinpaket

Förrätt
Skagen på räkor, pepparrot och sikrom serverat på Rosala-limpa
Serveras tillsammans med Freeclimber 16 cl

Varmrätt:
Helstekt oxfilé med kryddpepparsås och vitlöksmaksatt potatisterrin
Serveras tillsammans med Domaine La Suffréne 24 cl

Dessert
Chokladmousse med syltad kumquat och myntasirap
Serveras tillsammans med Yalumba Museum Muscat 8 cl

Uppge eventuella allergier vid bokningen.

Monika Ahlberg

Monika Ahlberg är en av Sveriges mest lästa kokboksförfattare och har fram till i dag gett ut 22 kokbokstitlar och vunnit en rad utmärkelser. Hon är även en av Sveriges stora matprofiler och en flitigt anlitad matskribent, populär föredragshållare och kursledare. Hon är ambassadör för Sveriges småskaliga mathantverkare och har en egen välbesökt blogg.

Monika medverkar kontinuerligt i både radio och tv. Hon har varit såväl Vintervärd som Sommarvärd i Sveriges Radio P1 och haft ett eget matprogram i Tv4, Monikas mat, samt medverkade som kock i TV4’s Förkväll under 2 säsonger.

Hon är självlärd kock med hög inspirationsfaktor, med fokus på ett ekologiskt tankesätt, där hantverket och det estetiska kring våra mål­tider står i centrum. Monika startade den stora kokbokstrenden på 1990-talet med sin första bok, Rosendals trädgårdscafé (1994) och ansvarade för Rosendals café, kök och bageri fram till år 2000.

Med praktverket Monikas vardagsmat (Lind & Co, 2012) vann hon SM i kategorin Vardagsmål­tider. Hon har även vunnit utmärkelser från Gourmand World Cookbook Awards. 

Hennes nyutkomna Mingelrätter & smörgåstårtor är den tredje boken i en serie av mindre och lättanvända böcker efter de väl mottagna Soppa med tillbehör (Lind & Co, 2013) och Kakor – små och mjuka (Lind & Co, 2014). Till glädje för alla konst-, mat- och kakälskare driver Monika Ahlberg i dag caféet på Thielska galleriet, Djurgården i Stockholm.

– Jag älskar allt som går att äta och som hör måltiden till. Goda grönsaker och frukter med fin färg och fräsch doft, möra kött­bitar, färska fiskar, vällagrade ostar i sällskap av riktiga bröd och fruktiga viner. Jag är förtjust i söta avslutningar, gärna en chokladbit till kaffet, och sist, men inte minst, den trevliga samvaron kring måltiden. Ja, när jag tänker efter så kretsar nästan allt jag gör kring mat, säger Monika.

Vincent "Vinbonden" Arrhenius

Vincent är högt vinutbildad i Norden. Han utbildade sig i Bordeaux på 1990-talet och har haft många olika roller i vinbranschen. Vincent har bl a varit nordenchef för den australiska vinindustrin och ansvarig för Systembolagets provningsverksamhet. I dag driver han bolagen Vinbonden och Din Vinresa, utbildar sommelierer samt arbetar som föreläsare och vinskribent. Vincents första vinbok vann pris för Bästa svenska vinlitteratur och Tredje bästa vinlitteratur i världen. Han är mycket uppskattad som en både underhållande och kunnig föreläsare och provningsledare.

Kvällens underhållning – Jingle Wells

På kryssningen uppträder Robert Wells och Vocalettes med sin julunderhållning Jingle Wells – missa inte det!