Business woman

Konferenstips - Att tänka på när du planerar en konferens

När det är dags att planera en konferens så är det lätt att glömma det viktigaste, som en bensträckare! Här har vi sammanställt en liten checklista för dig som reseledare för att underlätta din konferensplanering.

Se våra konferenspaket

Programmet

  • Planera in start- och sluttider men glöm inte pauser/bensträckare.
  • Förbeställ fika, måltider/dryck. Regelbundna måltider ger energi.
  • Aktiviteter som grupparbeten och teambuilding skapar engagemang. Säg till om ni behöver hjälp att anordna roliga aktiviteter.

Lokalen

  • Vilken typ av teknik och möblering behöver ni?
  • Ta med egen dator och ladda gärna ner er presentation innan. Internetuppkopplingen är satellitbaserad, vilket kan medföra vissa begränsningar.

Särskilda önskemål

  • Är någon deltagare allergisk?
  • Behövs någon speciell anpassning, t ex vid funktionsnedsättning?

Planera för egentid

Efter en lång mötesdag uppskattar många deltagare en paus med tid för ombyte till middagen, taxfreeshopping eller en spabehandling.

Ta hjälp av oss

Vi har lång erfarenhet av konferenser och hjälper dig gärna med allt från inbjudan till incheckning och administration. Praktiskt, professionellt och prisvärt.

Starta tidigare

För ivriga konferensdeltagare finns möjlighet att inleda mötestiden ombord på ett av våra Helsingforsfartyg som ligger i hamn. Ni byter sedan fartyg när det är dags att checka in på Viking Cinderella.

Använd nya appen

Som första rederi på Östersjön erbjuder Viking Line en kostnadsfri app som underlättar passagerar-kommunikationen ombord. Med appen kan alla deltagare ta del av ert skräddarsydda konferensprogram och ha slutna diskussionsgrupper via sina smartphones. Det är även lätt att meddela hela gruppen samtidigt. Läs mer om appen