Ålands finaste badstränder

Du vet redan att sommaren lockar med sol och bad och långa sköna dagar på stranden. Ta ett dopp från klippor eller besök de barnvänliga badstränderna! Men visste du att Åland har ett par fina inomhusbad?

På den långgrunda badstranden i Degersand trivs hela familjen. En annan favorit är badplatsen i Bamböleviken med sitt hopptorn, fina badklippor och långgrunda sandstrand.

Mariehamn

Lilla Holmens badplats ligger på bekvämt gångavstånd från centrum i Mariehamn. Här finns en barnvänlig sandstrand med brygga, dykflotte, beachvolleyplan och ett roligt klätterskepp. Dessutom ett fågelhus, kaniner i burar och påfåglar som strövar omkring.

I söder ligger Gröna udden med en stor sandstrand – i direkt anslutning till Gröna uddens camping.

Degersand

Europas näst bästa oupptäckta sandstrnad enligt brittiska Metro. Den vidsträckta sandstranden i Degersand är en härlig sommarupplevelse – vilsam, aktiv eller bådadelarna. På stranden leker barnen medan föräldrarna tar en bit mat på restaurang Q. En bit ut där vågorna bryter ser man ofta surfare. Det kan kännas svårt att lämna Degersand – tur då att det finns gott om boende i Eckerö för alla smaker.

Vattensporter

Larssons Vattensport erbjuder spåännande alternativ för dig som inte bara vill ligga och sola. Du kan prova på kiteboarding och parasailing samt vattenskidor, wakeboard’s och hyra andra roliga vattenleksaker som hydror eller tube’s att spänna fast efter båten. De erbjuder gruppaktiviteter för företag, konferenser, svensexor, möhippor, kompisgäng och andra typer av sällskap. kan också hyras.

Pooler och bassänger inomhus

Badhuset Mariebad nere vid stranden i Mariehamns östra hamn är också ett alternativ för den badsugna familjen. På Mariebad finns rutschbana, strömmar, grottor och vattenfall. Missa inte heller nya simhallen vid Ålands Idrottscenter i Godby, en anläggning helt anpassad för simundervisning, träning, tävling och med miljövänlig uv-rening. Vandrarhem på samma område.

Simskolor

Det finns flera simskolor på Åland för barnen. På simskolan leker barnen på land och i vattnet, har simundervisning och övar livräddning samt avslutar dagen med en matstund. Simskolan leds av simlärare och lekledare.