Upptäck underbara Åbo

Upptäck staden Åbo i Finland som överraskar med sevärdheter, restauranger, nöjesparker och evenemang året runt. En stor del av stadens kulturliv och sevärdheter hittar du längst vackra Aura å, stadens hjärta. Sommartid är Muminvärlden ett självklart val för barnfamiljen.

Se karta (pdf)  Bläddra i vår Åboguide (pdf)

Letar du efter kryssning till bra pris? Boka direkt i priskalendern! Se avresor och boka

Sevärdheter du inte får missa

Några av Åbos största sevärdheter är domkyrkan, Sibeliusmuseum, Gamla stans centrum, museet Aboa Vetus & Ars Nova, stadsteatern, Åbo slott, saluhallen, Åbo konstmuseum och det magnifika huvudbiblioteket. Missa inte heller det maritima centret Forum Marinum. Ett enkelt sätt att hinna med så mycket som möjligt till det bästa priset är att köpa förmånskortet Museum WalkSe fler tips 

Gör en Food Walk

Vad blir resultatet när man kombinerar fem omsorgsfullt utvalda restauranger och den stämningsfulla åstranden? Det blir Food Walk – en genväg till Åbos bästa restauranger. Läs mer och boka Food Walk-kortet i samband med din resa, till det förmånliga priset 399:-.

Udda pubrunda

I Åbo är pubarna minst sagt säregna – och alla ligger inom gångavstånd. Ölvännens pubrunda tar dig med till de mest berömda pubarna i Åbo. Läs mer

Barnens Åbo

I Åbo finns massor att uppleva för både stora och små. Allt från äventyrsparker till Mumintroll finns att besöka här.

Hotellpaket i Åbo

Kryssa till Åbo, stanna över natten och få extra tid för roliga upplevelser i Finlands äldsta stad. Vi har många prisvärda hotellpaket.

Restauranger, kaféer och nattliv

Ät på restaurang, ta en fika eller dansa hela natten. Ta tillfället i akt och smaka på våra Åbo-favoriter.


Kryssningar och utflykter

Hotellpaket