Kids deck

Barntips i Åbo

Kul för hela familjen i Åbo, familjernas stad.

Åbo slott

De flesta barn fascineras av Åbo slott och inte undra på. Här finns mystiska salar, skattkammare som bevakas av en varg, en antik leksaksutställning, gamla kostymer och mörka fängelsehålor. Låt barnen följa med på en rundtur under ledning av en slottsjungfru. I slutet dubbas varje barn till Ungriddare af Åbo slott.

Zoolandia

Kör 20 minuter med bil ut från Åbo och du hittar Zoolandia – en djurpark för hela familjen. Här finns allt från alligatorer och renar till jätteormar.

Flowpark och Skanssi

En annan Åbofavorit är Flowpark, som välkomnar alla barnfamiljer med femton äventyrsbanor i olika svårighetsgrad. Här får man klättra 60 meter uppe bland trädkronorna! Inte långt därifrån finns köpcentrumet Skanssi – en shoppingvärld som är som en liten stad i sig med restauranger och inomhuslekpark.

Aboa Vetus

På museet Aboa Vetus kan man utforska den utgrävda medeltidsstaden och dess ruiner. På aktivitetsstationerna kan man bland annat prova på hur det är att skriva med skrivpinne på vaxtavla och leka i en miniatyrmodell av ett 1400-tals köpmanshus.

Kuppisparken och Äventyrsparken

Kuppisparken är Åbobornas favoritplats. Här finns idrottshall, bowlinghall, fågelpark, skateboardramp, utebad och mycket annat. Bredvid ligger Äventyrsparken, ett aktivitetscenter vars främsta målgrupp är barn mellan 3 och 10 år. Här finns hoppborg, trampbilar, plaskdamm och barnteater.

Biologiska museet

Populärt museum bland åboborna. Hit går gärna mor- och farföräldrarna med sina barnbarn och lär sig mer om finländsk flora och fauna från Åbo skärgård i söder till Lapplands fjäll i norr.

Kokoo

I köpcentret Forum ligger detta palats med 1 000 kilo lego. I lokalen finns flera enorma lådor med färgkombinerade legobitar. De som vill visa upp sina legobyggen kan ställa dem i en hylla i lokalen tillsammans med en lapp med namn och ålder. Man kan också köpa loss det man har byggt.

Room Escape på Spahotell Nådendal

Tips! Familjeäventyr på Spahotell Nådendal

Kan du hitta nycklarna för att fly?

Room Escape är ett "fly-rummet-spel" med rum fyllda av pussel och gåtor för din grupp för att lösa och fly från. Du kommer att behöva ta med intelligens, kreativitet och logiskt tänkande tillsammans för att fly. Glöm inte att tänka utanför boxen! Läs mer om Room Escape