Cinderella Stockholm

Stockholm, Stadsgården

Adress: Stadsgården, Tegelvikshamn, SE-11645 Stockholm
GPS: N/lat 59° 18.996", E/lon: 18° 5.763"
System RT90: X:6579370, Y: 1630443

Incheckning

Läs mer om incheckning för passagerare med eller utan bilar och fordon.


Bussanslutning Vikingterminalen–Cityterminalen

Bussar avgår i anslutning till fartygens ankomst- och avgångstider och körs av Båtbussarna. Resan tar ca 15 min och är avgiftsbelagd. Stockholms tågstation Centralstationen ligger i direkt anslutning till Cityterminalen. Läs mer


Transfer i Stockholm med M/S Emelie

Transfer i Stockholm med M/S Emelie

M/S Emelie erbjuder en snabb och enkel båttransfer med vackra vyer mellan Stockholm city, Djurgården, Kajplatsen Masthamnen vid Vikingterminalen samt Hammarby Sjöstad. Läs mer


Lokaltrafik

Läs mer om hur du tar dig till Stadsgården med lokaltrafiken. Lokaltrafikens (SL) biljetter säljs ombord.


Bil

Vägbeskrivning

Se vägbeskrivning till Stadsgårdens terminal i Stockholm.

Trafik i Stockholm

För aktuell trafiksituation se trafiken.nu. Ombyggnaden av Slussen pågår, vilket kan påverka de som reser till/från Vikingterminalen. Läs mer om Slussenprojektet.

Parkering

Långtids- och korttidsparkering finns i parkeringshus vid terminalbyggnaden. Prisuppgift får du från parkeringsbolaget på telefonnummer +46-8-772 96 00 eller på stockholmparkering.se under rubriken besöksparkering. Du kan betala med kort eller mynt. Parkeringshuset är låst under natten. Öppet dagtid kl 06.00–11.00 och 14.00–20.30. Endast sporadisk tillsyn förekommer, lämna därför inga värdesaker i bilen.


Taxi

Vi rekommenderar att ni åker med de taxibilar som står i det särskilda taxiområdet, omedelbart utanför entrédörrarna. Det råder fri prissättning på taxiresor i Sverige. Jämför priser från skyltarna på taxins bakre sidoruta. Där ska enligt lag visas det högsta priset för en 10 km resa som tar 15 minuter.


Sightseeing

Vill du bekanta dig med staden på en rundtur kan du stiga på en sightseeingbuss direkt i hamnen. Bussen avgår var 20:e till 30:e minut från kl 10.30. Biljetten kan lösas på förhand hos Viking Line, på båten eller ombord på bussen. Läs om våra sightseeing-alternativ på vikingline.com


Viking Line terminal – allmän information

Informationsdisk – öppettider

Mån–sön kl 06.15–10.45 och 14.15–20.00.

Turistbyrå

Vi hänvisar till turistbyrån på Cityterminalen, mittemot Viking Lines butik där Båtbussarna stannar. Det finns även en turistbyrå på Åhléns City (Klarabergsgatan 50, plan 2) där det finns bagageförvaring, WC och möjlighet att köpa olika biljetter, samt ladda mobiltelefoner och surfplattor. Du kan också vända dig till personalen vid infodisken ombord. 

Bagageförvaring

Förvaringsboxar finns i två storlekar och kostar 30:- respektive 50:- för max 24 timmar. De större förvaringsboxarna kan även betalas med euro.

Mat och dryck

På nedre plan finns en kaffeautomat samt läskautomat. På övre plan finns ett mobilt café samt kaffe-, läsk- och snacksautomater.

Rökning

Fr.o.m 16/5 tar vi bort våra rökrum inne i terminalen. Vi hänvisar till rökning utomhus.

Skötrum

Skötrum finns både på nedre och övre plan.

Toalett

Toalett finns på terminalens nedre och övre plan, även för rörelsehindrade. Vid kajen efter bilincheckningen finns toalett, handikapptoalett och dusch.

Säkerhetskontroll

Säkerhetskontroller förekommer i samband med ombordstigning. Kom ihåg att det är förbjudet att ta med mat och dryck ombord! Mer information om reglerna


Spedition

Öppettider

  • Sön–mån kl 06.00–11.00 och 13.00–20.00
  • Tis–fre kl 05.45–11.00 och 13.00–20.00
  • Lördagar kl 05.30–11.00 och 13.00–20.00

Läs mer om Spedition/Cargo


Anslutningar

Anslutningsbussar

Viking Lines egna bussar trafikerar från drygt 60 orter till fartygen i Stockholm (Stadsgården). Bussar går också från ett 35-tal orter till Rosella i Kapellskär.


Lokala anslutningar

Trafik mellan terminalen och centrum på våra destinationer.

Tar du bilen?
– alkoholregler i den svenska trafiken

Information från Transportstyrelsen och Polisen i Sverige:

I Sverige går gränsen för rattonykterhet vid 0,2 promille. Alla förare som stoppas av polisen i trafiken får göra en nykterhetskontroll. Rattfylleri kan leda till en utredning som resulterar i att du kan förlora rätten att köra bil i Sverige under viss tid.