Shopping i Helsingfors

I Design District Helsinki kan du upptäcka de unga formgivarna, besöka loppmarknader och shoppa i Marimekko och Arabias outlet-butiker med upp till 40% rabatt. Vi listar de bästa shoppinggatorna och butikerna!

De viktigaste shoppinggatorna att hålla koll på är Alexandersgatan, Esplanaderna och Mannerheimvägen. Mindre modebutiker hittar du på Nylandsgatan, Fredriksgatan, Högbergsgatan, Bulevarden och Runebergsgatan. Här är några av våra bästa tips:

Design District

Design District

Inom det unika området finns cirka 200 design-, inrednings-, antik-, kläd- och smyckesbutiker, gallerior, museer och restauranger. Ett riktigt shoppingparadis med andra ord. I affärerna kan du träffa formgivarna och ibland anordnas Late Night Shopping. Se karta

Design District, Artek

Artek

Första stora designaffären i Helsingfors grundad av stadens designfader Alvar Aalto och hans fru Aino. Centralgatan 1 B.

Finlayson Helsingfors

Finlayson

Tyger i fin kvalitet, lakan i starka kulörer, kuddfodral i retromönster. Företaget har dessutom rättigheterna till Muminfigurerna. Södra Esplanaden 14.

Iittala sho

Iittala

Ett internationellt erkänt märke som har varit med och lagt grunden till begreppet "skandinavisk design". Norra Esplanaden 25.

Marimekko i Helsingfors

Marimekko

Inget Helsingforsbesök utan en shoppingpåse från Marimekko, ett finskt textilföretag med rötter i 50-talet. Frossa i klassiska mönster och vackra tyger. Butik på Mikaelsgatan 1 och outlet på Timmermansgatan 7.

Stockmann i Helsingfors

Stockmann

Helsingfors största varuhus. ”Som NK var förr”, heter det i finsk folkmun. Firade nyligen 150-årsjubileum. Alexandersgatan 52.

Café Engel

Torgkvarteren

I de gamla kvarteren mellan Salutorget och Senatstorget hittar du 60 butiker som säljer hantverksprodukter, finländska designvaror, ekologiskt mode och mycket annat. Ta gärna en paus och besök Café Engel där du kan beställa kaffe och bananchokladkaka.

TRE

TRE är en ny flaggskeppsbutik för finländsk design i centrala Helsingfors. De har ett brett sortiment av design, möbler, livsstilsprodukter, organisk kosmetika och mode. 90% finsk design, 100% bra grejer.