Kastelholm

Se och upplev

Skärgårdsriket Åland är ett myller av mindre och större öar och är på sommaren ett paradis för dig som vill njuta av bad, fiske och cykling. Museum, god mat och marknader finns det året om. Det fina med Åland är de korta avstånden.

5 i topp sevärdheter

  1. Ta en skärgårdsfärja till en av de sex bebodda öarna i norra eller södra skärgården. Här väntar lugnet, tystnaden och naturen.
  2. Getabergen. Här kan du klättra upp i utsiktstornet och se ut över Ålands vackra skärgård. Härifrån startar också Trollstigen, en naturstig med trollhistorier och en spännande grotta. Här kan du även äta gott på Soltuna restaurang och café.
  3. I Mariehamn kan du shoppa konsthantverk och smaka plåtbröd på Pub Niska i mysiga Sjökvarteret i Östra hamnen. Har du barnen med dig får du inte missa Mariebad äventyrsbad eller att ta ett dopp på en av de fina badstränderna i närheten. Ålands Sjöfartsmuseum och Segelfatygret Pommern bjuder på roliga aktiviteter för hela familjen.
  4. Mer historia får du på Kastelholms slott, den stora 1300-talsborgen mitt på Ålands fastland. Intill Kastelholm ligger restaurang Smakbyn som drivs av stjärnkocken Michael Björklund och Nordens populäraste golfanläggning med två 18-hålsbanor och en 6-hålsbana.
  5. Besök Ålands Jakt- och fiskemuseum i Eckerö. Här berättas fängslande historier om hur det gick till när ålänningarna jagade och fiskade förr i tiden.

Boka utflykter

Det är både enkelt, bekvämt och prisvärt att boka dina utflykter på Åland med oss. Välj mellan allt från Mariebad till golf och fiskepaket.

Badstränder

Du vet redan att sommaren lockar med sol och bad och långa sköna dagar på stranden. Ta ett dopp från klippor eller besök de barnvänliga badstränderna!

Barntips på Åland

Barnens Åland lockar med äventyrsgolf i Mariehamn, roliga vandringsstigar på Getabergen och nya Leklandet i Eckeröhallen.

Restaurangtips på Åland

Ta del av finfin kokkonst och fräscha ålänska råvaror, framförallt god fisk.