Kastelholm

Se och upplev Åland

Åland är ett paradis året om, men under sommaren visar sig öriket från sin allra bästa sida. Här härskar friden, här får naturen tala utan att avbrytas av bilar och stress.

Skärgårdsriket Åland är ett myller av mindre och större öar och ett paradis för dig som vill njuta av frisk luft, röda granitklippor och allt som havet erbjuder i form av bad, fiske, båtliv och paddling. När vintern kommer och isen lägger sig i vikarna uppstår nya möjligheter som skridskoåkning och isfiske. Det fina med Åland är de korta avstånden. Det är enkelt att ta sig från blåbärsskogen till nöjeskvarteren i Mariehamn.

Upplev Mariehamn, fiska, golfa eller hyr cykel. Vi har prisvärda paket för många av aktiviteterna. Välj din favorit nedan.

Evenemang på Åland

Det händer en hel del på Åland. Musik, teater, sjödagar, vikingamarknad och skördefest.

Barntips på Åland

Barnens Åland lockar med äventyrsgolf i Mariehamn, roliga vandringsstigar på Getabergen och nya Leklandet i Eckeröhallen.

Restaurangtips på Åland

Ta del av finfin kokkonst och fräscha ålänska råvaror, framförallt god fisk.

Badstränder

Du vet redan att sommaren lockar med sol och bad och långa sköna dagar på stranden. Ta ett dopp från klippor eller besök de barnvänliga badstränderna!

5 i topp på Åland

  1. Ta en skärgårdsfärja till en av de sex bebodda öarna i norra eller södra skärgården. Här väntar lugnet, tystnaden och naturen.
  2. Getabergen. Här kan du klättra upp i utsiktstornet och se ut över Ålands vackra skärgård. Härifrån startar också Trollstigen, en naturstig med trollhistorier och en spännande grotta. Här kan du även äta gott på Soltuna restaurang och café.
  3. I Mariehamn kan du shoppa konsthantverk och smaka plåtbröd på Pub Niska i mysiga Sjökvarteret i Östra hamnen. Har du barnen med dig får du inte missa Mariebad äventyrsbad eller att ta ett dopp på en av de fina badstränderna i närheten. Ålands Sjöfartsmuseum och Segelfatygret Pommern bjuder på roliga aktiviteter för hela familjen.
  4. Mer historia får du på Kastelholms slott, den stora 1300-talsborgen mitt på Ålands fastland. Intill Kastelholm ligger restaurang Smakbyn som drivs av stjärnkocken Michael Björklund och Nordens populäraste golfanläggning med två 18-hålsbanor och en 6-hålsbana.
  5. Besök Ålands Jakt- och fiskemuseum i Eckerö. Här berättas fängslande historier om hur det gick till när ålänningarna jagade och fiskade förr i tiden.