Samarbete med Svenska Kocklandslaget

Att varje dag, året runt, kunna erbjuda storslagna kulinariska upplevelser till ett förmånligt pris är något vi på Viking Line är väldigt stolta över. Nu tar vi upplevelsen till nya höjder och inleder ett långsiktigt samarbete med Sveriges Kocklandslag! Resultatet kan du smaka i vår helt nya buffé redan den 15/9.

Syftet med samarbetet är att vidareutveckla matupplevelsen ombord på våra sju fartyg. Landslaget kommer att skapa nya menyer och rätter samt inspirera och fortbilda restaurang- och kökspersonalen tillsammans med Viking Line. Landslagens kockar kommer även att göra gästspel ombord på fartygen.

Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Svenska Juniorkocklandslaget och lagledare Peter Jelksäter vann guld i Culinary Olympics så sent som i oktober 2016. Närmast satsar bägge landslagen på Culinary World Cup 2018 samt Culinary Olympics 2020.

I prisexemplet ingår

  • Dygnskryssning StockholmMariehamn
  • Del i Economy-hytt. Prisex när två delar hytt
  • Svenska Kocklandslagets buffé inkl vin, öl, läsk och kaffe

Lägg till måltider i steg 3 i bokningen under restauranger. Erbjudandet gäller t o m 15/9-30/12 2017. Priset kan variera med avresedag. Resans pris meddelas när du går vidare i bokningen.


Lite mer guldkant på julbordet

I år är det även Svenska kocklandslaget som står för vårt julbord. Hitta din julbordskryssning

(lägg till i steg 3 i bokningen under restauranger)

Ett urval av rätterna på buffén


Seafood
Färska räkor
Romurval: Sikrom, gul- och svart havtångskaviar
Matjesill med picklad rödlök och cremé fraiche
Inkokta strömmingsflundror med sikrom
Böcklingmousse på rågbröd med syrad silverlök & örtskott
Akvavitströmming med ättiksmajonnäs, stekt råg & gräslök
Rökt sill i bit med musselfärskost & algpulver
Råmarinerad lax med med gurka, krasse & hasselnötter
Gravad lax med hovmästarsås

Kött
Lammstek med kumminkål & rostad lök
Nordisk pesto med rökt kyckling från Bjäre
Lufttorkad skinka & rökt skinka med marinerade rotfrukter
Bifftartar med äggkräm, friterad kapris & rödlök
Kryddstekt flankstek med västerbottenmajonnäs
Dill och ättiksglacerade kalvrevben med smörstekta morötter
Viltskavsgryta med rökt sidfläsk, lök & rårörda lingon
Korv på grovmald fläskkarré med västerbottenost & mejram
Örtbakad fläskbog

Grönt
Rostade betor med honung, getost från Dalsspira & karamelliserade solrosfrön
Broccolitartlett med blåmögelost
Helbakad blomkål med brynt smör & saltrostade mandlar
Kåldolmar med ris & sojaprotein
Gratinerad kronärtskocka med rotselleri & hasselnötter
Rödbets & bovetebiff med getost & morotslaw
Rostad svampsallad med persilja, purjolök & kallpressad rapsolja
Matvetesallad med picklad pumpa & pumpafrön

Efterrätter
Fruktsallad med torkade tranbär
Hallonmousse med hallonkräm & mandelcrunch
Kolaäpple med kanelgrädde
Blåbärstartlett med krossade drömmar
Kladdkaka med salt kolakräm
Morotskaka
Chokladmousse i glas med karamellnötter
Hallonsorbet
Jordgubbssås, Kolasås & Varm Chokladsås
Ostar med tillbehör