Whiskymässa

Whiskykryssningar

Varje år arrangerar vi högklassiga whiskykryssningar med whisky i centrum på Viking Cinderella. Dels resor med provning, trerättersmiddagar med mera och världens största flytande whiskymässa. Boka tidigt, intresset för den gyllene drycken är stort.

Håll utkik här för kommande whiskykryssningar och anmäl dig till våra whiskymejl för att få förhandsinformation.

Wolfburn – endast hos Viking Line

Viking Line har startat ett exklusivt samarbete med whiskytillverkaren Wolfburn. Under ett år framåt, t o m 1/5 2017, är vi den enda återförsäljaren av Wolfburn Single Malt Scotch Whisky i Norden!

"Vi har samarbetat med Viking Line under ett antal år nu och de är föregångare inom att utveckla maltwhiskyn som dryckeskategori i norra Europa. Viking Line är en partner som verkligen kan få saker att hända, och därmed ett perfekt val för att lansera Wolfburn i Norden" – Nick Ravenhall, Travel Trade Managing Director hos importören CASK Sweden AB.

Wolfburn Single Malt Scotch Whisky kommer att säljas i 70 cl-flaska för 399:- för Viking Club-medlemmar under hela första året. Ordinarie pris 499:-.

Världspremiär för Bruichladdich 1990/25 Sherry Cask Edition

Den här lyxiga 25-åriga single malt whiskyn är noggrant framtagen från några av de mest sällsynta och mest eftertraktade faten. Läs mer om whiskyn och köp den på whiskymässan där Bruichladdich också kommer att sälja de första flaskorna 1,2 och 3! 

Visste du att...

Viking Line säljer årligen cirka 100 000 liter maltwhisky vilket utgör en knapp tredjedel av den totala whiskyförsäljningen ombord.


 Registrera dig för whiskymejl

Jag är intresserad av

Whiskymässan på bloggen!

Vår personal ombord på Cinderella bloggade under mässan.

Lilla ordlistan

  • Single malt är den maltwhisky som har sitt ursprung i ett destilleri.
  • Single cask kommer inte bara enbart från ett destilleri utan även enbart från en tunna.
  • Blended malt är maltwhisky från flera destillerier som blandats.
  • Vatted är maltwhisky från flera destillerier som blandats, vilket dock är mycket ovanligt idag. Black Ribbon, den 21-åriga, är dock ett exempel.
  • Blended är blandning av malt- och grainwhisky från flera olika destillerier.
  • Cask strength har vid buteljering ej spätts med vatten (vilket annars är normalt för att uppnå önskad alkoholhalt). Whiskyn håller alltså samma alkoholhalt som den naturligt fått efter fatlagringen och "änglarnas andel".