Skördefestmeny med åländska smaker!

Skördemånaden på Rosella har blivit ett uppskattat och återkommande evenemang. Våra skickliga kockar i restaurang La Rose bjuder på en Skördefestmeny som verkligen lyfter fram spännande åländska smaker!

Skördemånaden på Rosella är en succé och ja, vi har skördefest ombord i en hel månad! Förutom den läckra menyn kommer du att märka av Skördemånaden på flera ställen ombord. 

Nya smaker i La Rose

I La Rose serveras en speciell skördefestmeny där 6 mindre rätter serveras som en 3-rätters meny. Bakom idén med en sådan här avsmakningsmeny ligger våra köksmästare Sakke Lehtinen och Jan Strandfält.

– På Rosella har vi inte möjlighet att servera en traditionell avsmakningsmeny p g a den korta restiden. Men vi vill ändå bjuda våra gäster på nya smakupplevelser och då passar det här konceptet utmärkt. Gästen serveras rätterna två och två, alltså får du samtidigt in båda förrätterna, varmrätterna och efterrätterna, berättar Sakke.

Även i år har våra köksmästare plockat in fina åländska råvaror på menyn; svartbröd från Skärgårdsbröd på Kökar, spelt från Överängs kvarn i Finström och vitmögelgetost från Wätteros Gård i Lemland. På menyn står även skarv, ekologiskt lamm, svartkål, pumpa, äppel och havtorn – också från Åland naturligtvis!

Smaka på skarv!

Skarv är ett ovanligt inslag på en restaurangmeny och något som de flesta gäster inte har haft möjlighet att smaka på.

Hur smakar skarv då? Gott enligt de vi frågat! Köttet är ganska mörkt, fintrådigt och kompakt i konsistensen och påminner om ejder i smaken.

Jan tycker att det ska bli speciellt roligt att få höra vad gästerna tycker om skarv.

Glass på vitmögelgetost

Enligt Sakke ligger utmaningen i hur du använder råvarorna och lyfter fram smakerna. Det är de små detaljerna som gör rätterna till det där lilla extra. Eller vad sägs om svartkålsdolm med lammfärs och spelt, rökt sikkorv eller glass gjord på vitmögelgetost? Gott och spännande!

Ta en tur på Rosella och bjud dig själv på höstens smakupplevelse!

Skördefestmeny – en avsmakningsmeny

Skördefestmenyn består av en 3-rätters meny bestående av två mindre rätter tillsammans. Du får smaka på två förrätter, två varmrätter och två efterrätter. Det är en meny som ger dig möjlighet att prova nya råvaror och smakkombinationer.


Förrätt

Böckling mousse med confiterad östersjölax med åländskt svartbröd och picklad rödlök

Rökt skarv med svampsky, palsternackor och Rosellas egen crème fraiche

Varmrätt

Åländsk ekologisk lammfilé, svartkålsdolm med lamm och spelt från Överängs kvarn, åländsk pumpa, hallon sky.

Smörstekt åländsk sik, rökt sikkorv, dill och fänkålssallad, potatisplättar, smörsås med sikrom

Dessert

Paj av åländskt äpple smaksatt med grön kardemumma samt vår hemlagade glass gjord på Wätteros Gårds vitmögelgetost

Havtornsskum, maräng och vit choklad