Aland Havsvidden Hotel

Upplevelsepaket grupper

Med sina 6 500 öar erbjuder skärgårdsriket Åland unika upplevelser där havet alltid är nära. Här är avstånden korta och tempot lite lugnare och det är ett paradis för alla som vill njuta av naturnära aktiviteter året runt.

Se även vårt ordinarie utbud av utflykter på Åland som självklart även grupper kan boka.

Bomarsund

Historisk rundtur

Ni tittar närmare på Ålands rika historia och besöker Bomarsunds fästningsruiner och museum (Telegrafen), Sunds kyrka, Kastelholms slott och friluftsmuseet Jan Karlsgården. Kaffe och Ålandspannkaka serveras på Smakbyn (i regi av matprofilen Michael Björklund) alternativt Furulundsgården.

Prisex 164:-/person vid 35 deltagare inkl guide, inträde, kaffe och Ålandspannkaka. Entré till Kastelholms slott ingår ej. Tid ca 5 tim.


Konstrunda

Ni utforskar åländsk bildkonst och besöker konstnären Kjell Ekströms ateljé i Önningeby, Jomala kyrka och Önningeby museum där kaffe och Ålandspannkaka serveras. I Mariehamn tittar ni närmare på Ålands kulturhistoriska museum, vars utställning lotsar besökaren genom 7500 år av Ålands historia.

Prisex 257:-/person vid 35 deltagare inkl guide, inträde, kaffe och Ålandspannkaka. Tid ca 5 tim.

Pellas skeppargård

Sjöfartsrunda

Ni besöker platser förknippade med Ålands maritima kulturarv. Pellas skeppargård visar livet i ett redarhem i slutet av 1800-talet. Här serveras även kaffe och Ålandspannkaka. I Mariehamn följer om- och tillbyggda Ålands Sjöfartsmuseum och Sjökvarteret.

Prisex 240:-/person vid 35 deltagare inkl guide, inträde, kaffe och Ålandspannkaka. Tid ca 5 tim.

Stallhagen

Smaka på Åland – Stallhagen

Ni besöker Stallhagens charmiga bryggeri i Godby som framställer öl i liten skala enligt hantverksmässiga metoder. Här provsmakar ni öl i kombination med en smaktallrik. Sedan åker ni vidare och besöker Judys Hantverk & inredning i Jomala. Här tillverkas och säljs keramik av Judy Kuitunen som kombinerar ny fräsch design med traditionellt hantverk, men även andra spännande produkter av åländska hantverkare.

Prisex 437:-/person vid 35 deltagare inkl guide och provsmakning. Tid ca 3 tim.

Smakbyn

Smaka på Åland – Smakbyn

Ni hälsar på i Smakbyn vid Jan Karlsgården som drivs av den åländske matprofilen Michael Björklund. Här tillverkas Tjudö vingårds drycker som ni får chans att provsmaka. Sedan åker ni vidare till Judys Hantverk & Inredning i Jomala. Här tillverkas och säljs keramik av Judy Kuitunen som kombinerar ny fräsch design med traditionellt hantverk, men även andra spännande produkter av åländska hantverkare.

Prisex 319:-/person vid 35 deltagare inkl guide, dryckesprovning (vin eller äppeljuice), kaffe och Ålandspannkaka. Tid ca 3 tim.


Matlagning med Micke på Smakbyn

I Smakbyn bjuds det på nya och gamla smaker, fina råvaror och upplevelser för alla gäster från när och fjärran. Här får ni möjlighet att uppleva matlagning när den är som bäst tillsammans med stjärnkocken Michael Björklund.

Prisex 1288:-/person vid 10 deltagare. Tid ca 5 tim.


Aktiva Åland – naturvandring

Från slutet på april ända fram till augusti står de åländska ängarna och hagarna i blom, med en ständigt växlande blomsterprakt. Vandringen följer dels naturstigen i Nåtö naturreservat samt tar er till Tullarns äng, men även i staden Mariehamn kan man se vackra lövängar med bland annat gulsippor, orkidéer, kungsängsliljor och svärdsliljor. Kaffe och Ålandspannkaka på Solhem med vacker havsutsikt.

Prisex 133:-/person vid 35 deltagare inkl guide, kaffe och Ålandspannkaka. Tid ca 3–5 tim.


Segla i skärgården med galeasen Albanus

Fartyget är en replika av en galeas med samma namn från bondeseglationstiden. Byggd av åländska tallar och sjösatt i Mariehamn 1988. Besättning ingår men deltagarna får gärna själva hjälpa till att segla.

Prisex 313:-/person vid fyra timmars segling vid 35 deltagare. Tid ca 4 tim.

Ålands Jakt- och Fiskemuseum

Ålands Jakt- och Fiskemuseum, Eckerö Post- och Tullhus

Ålands Jakt- och Fiskemuseum beskriver ålänningarnas vardag förr, hur man som jägare och fiskare fick mat och försörjde familjen. Eckerö Post- och Tullhus skapades av arkitekt Carl Ludvig Engel och stod klart 1828. I över hundra år var huset den ryska gränsstationen mot Sverige och är idag en viktig del av det åländska kulturarvet.

Prisex 100:-/person vid 35 deltagare. Tid ca 4 tim.


Trädgårdsvisning

Besök till Senses trädgård, Pellas Skeppargård (ett redarhem från 1884) där kaffe och Ålandspannkaka serveras, samt Ålands kulturhistoriska museum där besökaren får följa historien från de första säljägarna till dagens globala och mångkulturella samhälle.

Prisex 301:-/person vid 15–50 deltagare inkl guide, inträde, kaffe och Ålandspannkaka. Tid ca 5 tim.


Vikingagästabud

Välj mellan Hlödvers, Hildurs och Frejas gästabud. I samtliga ingår välkomstceremoni och en spännande måltid, till exempel asarnas välsmakande köttkok med säsongens rotgrönsaker och speltgryn. Personalen är klädd i tidstypiska kläder – och varje gäst får såklart också vikingakläder att låna.

Prisex 285:-/person vid 35 deltagare inkl ovannämnda program, exkl guide. Tid ca 3–4 tim.


Mitt Åland

Upplev Ålands levande landsbygd med en egen personlig guide som delar just sitt egna Åland. Via får och kohagar besöker ni gårdar och hantverkare och ser vad de har att erbjuda när det gäller råvaror och förädlade produkter. Smaka, upplev och känn på den lokala åländska gastronomin.

Prisex 616:-/person vid 35 deltagare inkl guide. Tid ca 3,5–5 tim.