Upplevelsepaket grupper

Som Finlands äldsta stad bjuder Åbo på en spännande historia kantad av kungar och viktiga årtal. I den pittoreska staden vid Aura å möts du också av ett härligt folkliv, skön shopping, krogar, pubar och ett rikt utbud av konst och design.

Se även vårt ordinarie utbud av utflykter i Åbo som självklart även grupper kan boka.

Turku Art

I Finlands äldsta stad finns massor av spännande konst att upptäcka. Besök Åbo konstmuseum för förtrollande utställningar och Aboa Vetus & Ars Nova för djupdykningar i både historisk och nutida konst. Missa inte heller Åboskulptören Wäinö Aaltonens museum. Allt detta och mycket mer ingår när ni bokar Museum Walk-kort. Guidning kan bokas mot tillägg.

Prisex 349:- per person.


WAM fyller 50 år

Wäinö Aaltonen Museum, eller WAM, byggdes 1967 i Åbo för att samla Aaltonens konst, bibliotek och arkiv under ett och samma tak. 2017 fyller museet 50 år och firar med utställningar av Wäinö Aaltonen, Jacob Hashimoto, Jasmin Anoschkin och inte minst den lokala storheten Tom of Finland.

Prisex 150:- per person inkl guide för besökets aktuella utställning, kaffe och jubileumsbakelse.


Art Bank

Strax utanför Åbo hittar ni skärgårdspärlan Pargas, där konstgalleriet Art Bank erbjuder enastående Salvador Dalí-utställningar. Hans skulpturer, målningar, möbler och andra verk trollbinder besökare året runt och är väl värt ett inspirerande besök. Lunch och vinprovning på vingården Tammiluoto ingår i paketet.

Prisex 650:-/person inkl buss, guide, lunch och vinprovning vid 35 personer. Heldagsprogram.


Åbo och Nådendal på en dag

Se det bästa av Åbo och Nådendal, bland annat med besök på Åbo slott och presidentens sommarbostad Gullranda med den berömda rosenträdgården. I idylliska Nådendal avnjuts en god lunch.

Prisex 669:-/person inkl buss, guide, lunch och inträde vid 35 personer. Tid 6 timmar.


Topp tre – rundtur i Åbo

Tillsammans med en guide besöker ni Åbos tre mest populära sevärdheter: Åbo domkyrka, Hantverksmuseet på Klosterbacken och Åbo slott. Ni får veta mer om livet i Åbo och Finland under medeltiden samt hantverkarnas liv under 1800-talet.

Prisex 429:-/person inkl buss, guide och inträde vid 35 personer. Tid 3,5 timmar.


Ölälskarens egen utflykt

Bryggerirestaurangen Koulu ("Skola") är belägen i en f.d. flickskola som byggdes i slutet av 1800-talet. Numera erbjuds öl från eget bryggeri och en ölskola där man får smaka på Koulus egna ölsorter. Rundan fortsätter sedan till fots till Nya Apoteket på andra sidan ån, en personlig pub med en kombination av gammal apoteksmiljö och goda drycker. En lokal Åboguide är med på rundturen och berättar om Åbos matkultur och historia.

Prisex 395:-/person inkl guide, ölskola med smakprover (4 st) och en öl på Apoteket. Tid 2 timmar.


Meyer Turkus varv

Gör en djupdykning i Åbos varvsindustri och se var världens största kryssningsfartyg byggs. Rundturen inleds vid det maritima centret Forum Marinum med sin utställning som berättar om skeppsbyggandets historia och nutid i staden. Sen fortsätter turen mot varvet Meyer Turku.

Prisex 212:-/person inkl guide vid 35 personer. Tid 2 timmar. Bokning senast 14 dagar före avresa.

Flowpark

Flowpark – äventyrsbana uppe bland trädtopparna

Vill din grupp testa modet, balansen och koordinationsförmågan? Då är Flowpark något för er. Här finns 13 upplevelsefyllda banor med fyra svårighetsgrader där ni kan utmana varandra.

Pris mot offert.


Julstaden Åbo

Se hur Åbo, Finlands officiella julstad, förbereder sig inför julen. Sightseeing, besök på Åbo slotts julutställning, lunch på restaurang Pinella (grundad 1836) i Åbos historiska centrum och besök på Sibeliusmuseet ingår.

Pris mot offert.


Rundresor i Finland

Ta hjälp av oss att skräddarsy en spännande och innehållsrik bussresa i Finland. Det finns massor att upptäcka i vårt grannland i öst! Läs mer.

Åbo Svenska Teater

Åbo Svenska Teater

Svenska Teatern erbjuder högklassiga föreställningar. Boka både båtresa och teaterbiljetter smidigt via Viking Line. Läs mer.