Vad säger kunderna?

iProspect, Folksam, Ledarna och Ahlsells är bara några av alla företag, föreningar och grupper som har upptäckt hur enkelt, bekvämt och prisvärt det är att mötas ombord på våra fartyg. Oavsett om det handlar om en konferens, utbildning eller ett arbetsmöte.

Maria Goude

Trivselminister på iProspect med administrativt ansvar för kontor, personal, pr och del av verksamheten.

"För mig som organisatör är det viktigt med proaktivitet och att allt flyter."

Sökmarknadsföringsbyrån iProspect hjälper företag med sin digitala närvaro på webben och i sociala medier. I september reste hela gänget, 54 stycken på en dygnskonferens med Viking Grace.

Varför valde ni en konferenskryssning?

– Vi jobbar ju med er på Viking Line och ville uppleva produkten själva. Mina kollegor var lite skeptiska innan, men de blev verkligen positivt överraskade. Det var ju så fint överallt, hög klass och lugnt. Om man ska ha en effektiv konferens och hålla ihop gruppen är den här typen av arrangemang verkligen helt optimalt.

Hur var upplägget?

– Vi började med champagnefrukost, fortsatte med konferens, sedan buffélunch, lite mer konferens och väl framme i Mariehamn vände sju personer medan resten fortsatte att umgås i spaavdelningen. På kvällen åt vi en fantastiskt god trerättersmiddag och sedan gick vi till nattklubben där vi dansade hela kvällen.

Ingegerd Åkerblom

Marknadsassistent på Folksams affärsområde Partner

"Middagen är alltid i à la carten så att alla känner att det är lite extra."

Ingegerd jobbar mot Sveriges fackförbund och arrangerar cirka sex till åtta försäkringskonferenser med Viking Cinderella varje år. Deltagarantalet varierar mellan drygt 30 och 80 personer.

Vilka är fördelarna med att konferera ombord på Viking Cinderella?

– Avtalspriset i första hand, motsvarande upplägg i land kostar ungefär tre gånger mer. Sen är det ju mycket vackert vi får se längs vägen och alla är samlade på samma plats. Många uppskattar även underhållningen och att få handla lite.

Reser du på kryssning privat?

– Ja, en till två gånger om året, oftast efter jul- och nyårshelgen. Vi är ett gäng på tio barndomsvänner som åker med Cinderella för att äta och dricka gott, dansa och umgås.

Pertti Peltola

Ordförande Ledarna Teknik & Motor Avd Öst

"Smidigt och prisvärt"

Pertti är ordförande sedan 10 år tillbaka och även ledamot i föreningen Ledarna Teknik & Motor. Föreningen som har drygt 13 000 medlemmar, väljer Viking Cinderella varje gång det är dags för konferens, cirka fem gånger om året.

Varför Viking Cinderella?

– Det är ett smidigt sätt att konferera och fortfarande prisvärt. Allt är samlat under samma tak och lokalerna funkar lika bra när vi är 10 deltagare, som när vi är 200 personer.

Hur är upplägget?

– Vi förlägger allt från medlemsträffar till styrelse- och planeringsmöten ombord. Ofta bokar vi early boarding*, inleder i stora hörsalen och delar sedan upp oss i mindre rum. När det är dags för middag väljer vi buffén och sedan är det fri tid till morgonen därpå. Vissa går och dansar, andra umgås eller tar en tur i taxfree.

* Tidig ombordstigning

Thomas Zetterström

Elteknik-specialist Ahlsell

"Många tycker det är skönt att sätta sig ner till dukat bord."

Ahlsell har drygt 4500 anställda och förlägger upp till 20 konferenser, utbildningar och mässor om året på våra fartyg. Thomas, som är länken mellan produktchefer, marknad och säljorganisationen intygar att samarbetet fungerar utmärkt.

Varför väljer Ahlsell att gå till sjöss?

Framför allt för att fartygen gör det möjligt att umgås med kunden under en dag eller ett helt dygn. Ni på Viking Line är flexibla och det är lätt att få det precis som man önskar. Dessutom är alltid någon representant med ombord, redo att rycka in om något problem skulle uppstå.

Var brukar ni äta middag?

Smörgårdsbordet är ett givet val när vi är många, men vi har även kört trerätters i à la carten när vi är runt 100 personer. Många tycker det är skönt att sätta sig ner till dukat bord och bli serverad.