Vad säger kunderna?

Ledarna, Ahlsell och iProspect är bara några av alla företag, föreningar och grupper som har upptäckt hur enkelt, bekvämt och prisvärt det är att mötas ombord på våra fartyg. Oavsett om det handlar om en konferens, utbildning eller ett arbetsmöte.

Camilla Svanström

Föreningskoordinator och branschansvarig på Ledarna – Sveriges Chefsorganisation.

"Populärt, prisvärt, passar alla"

Ledarna – Sveriges Chefsorganisation består av branschföreningar som bokar konferenser, utbildningar och stämmor på Viking Line. Ledarna har över 92 000 medlemmar och väljer Viking Cinderella varje gång det är dags för konferens, cirka fem gånger om året.

Varför Viking Cinderella?

– Fördelen att konferera på båt är att man umgås och är tillgänglig under den tiden man konfererar. Närheten till allt är en fördel. Priset en annan. De tre P:na är – Prisvärt – Populärt – Passar alla. Det brukar jag säga till mina styrelser i alla fall när de undrar vart de ska lägga sina konferenser. Jag som bokar och är spindeln i nätet tycker att samarbetet med bokningen och även ombord på båten fungerar utmärkt – det mesta går alltid att lösa.

Hur är upplägget?

Ofta bokar vi early boarding*, inleder i stora hörsalen och delar sedan upp oss i mindre rum. När det är dags för middag väljer vi buffén och sedan är det fri tid till morgonen därpå. Vissa går och dansar, andra umgås eller tar en tur i taxfree.

* Tidig ombordstigning

Thomas Zetterström

Elteknik-specialist Ahlsell

"Många tycker det är skönt att sätta sig ner till dukat bord."

Ahlsell har drygt 4500 anställda och förlägger upp till 20 konferenser, utbildningar och mässor om året på våra fartyg. Thomas, som är länken mellan produktchefer, marknad och säljorganisationen intygar att samarbetet fungerar utmärkt.

Varför väljer Ahlsell att gå till sjöss?

Framför allt för att fartygen gör det möjligt att umgås med kunden under en dag eller ett helt dygn. Ni på Viking Line är flexibla och det är lätt att få det precis som man önskar. Dessutom är alltid någon representant med ombord, redo att rycka in om något problem skulle uppstå.

Var brukar ni äta middag?

Smörgårdsbordet är ett givet val när vi är många, men vi har även kört trerätters i à la carten när vi är runt 100 personer. Många tycker det är skönt att sätta sig ner till dukat bord och bli serverad.

Maria Goude

Trivselminister på iProspect med administrativt ansvar för kontor, personal, pr och del av verksamheten.

"För mig som organisatör är det viktigt med proaktivitet och att allt flyter."

Sökmarknadsföringsbyrån iProspect hjälper företag med sin digitala närvaro på webben och i sociala medier. I september reste hela gänget, 54 stycken på en dygnskonferens med Viking Grace.

Varför valde ni en konferenskryssning?

– Vi jobbar ju med er på Viking Line och ville uppleva produkten själva. Mina kollegor var lite skeptiska innan, men de blev verkligen positivt överraskade. Det var ju så fint överallt, hög klass och lugnt. Om man ska ha en effektiv konferens och hålla ihop gruppen är den här typen av arrangemang verkligen helt optimalt.

Hur var upplägget?

– Vi började med champagnefrukost, fortsatte med konferens, sedan buffélunch, lite mer konferens och väl framme i Mariehamn vände sju personer medan resten fortsatte att umgås i spaavdelningen. På kvällen åt vi en fantastiskt god trerättersmiddag och sedan gick vi till nattklubben där vi dansade hela kvällen.