Whiskymässan på Cinderella

Följ med på världens största flytande whiskymässa på Viking Cinderella, ett måste för dig som är whiskyintresserad. Vi erbjuder tre identiska avgångar där drygt 550 unika sorters whisky från världsledande leverantörer presenteras, samt exklusiva märken av bland annat choklad, cigarrer och champagne.

Kommande whiskymässa är 11-13 januari 2018. Än är den inte bokningsbar. Upptäck våra andra whiskykryssningar och prenumerera på vårt whiskymejl fram tills dess.

I priset ingår

  • Dygnskryssning Stockholm–Mariehamn
  • Del i Economy-hytt. Prisex när två delar hytt
  • Entré till mässan
  • Fem provningskuponger (fler köps ombord)

Prisexemplet gäller med avresa den 18/2 2017. Tillägg för avresa den 16-17/2. Serviceavgift tillkommer vid telefonbokning. Resans pris meddelas när du bokar.

Gruppresor

Prisex 490:-/pers, kod WHIGRU. Endast telefonbokning, tel 08-452 40 40.

Medlemmar i Svenska Whiskyförbundet

Prisex 520:-/pers, kod WHIFOR.


Mycket att välja på

Välj bland lätta, lena, rökiga, mustiga, nyare eller lagrad whisky. Här finns exklusiva utgåvor och rariteter du inte hittar på Systembolaget. Är du entusiast måste du delta i specialprovning/masterclass med tastings (förbokas).

Prova dina favoriter. Köp hem kvalitetswhisky till taxfreepris, både samples hos utställarna och i Cinderellas butik. Det blir även auktion då du kan buda på whisky m m. Vårt bästa råd – boka resa snarast!

Tider

Mässan är öppen kl 18.00–22.00 och kl 11.00–14.00 under återresan.

Specialprovningar

Specialprovningar hålls på konferensavdelningen på däck 9 och bokas här.

Tips!

Förhandsboka gärna vår buffémiddag med öl, läsk, vin och kaffe för endast 315:-, eller en särskild whiskyinspirerad fyrarättersmiddag exkl dryck i Seaview för 430:-/pers.

  • Beam Suntory presenterar bl a Black Bowmore 1964 50yo.

  • Världspremiär för Bruichladdich 1990/25 Sherry Cask Edition.

  • Highland Park Single Cask – 300 flaskor buteljerade för Viking Line.

  • Makalös Macallan på Cinderella.

  • Old Pulteney Viking Line Edition.

Nyheter på mässan

Beam Suntory

Beam Suntory presenterar några av världens mest eftertraktade whiskysorter, bland annat Black Bowmore 1964 50yo och med oss ombord har vi för första gången Distillery Manager David Turner (endast med avresa 16–17/2). Läs mer

Loch Lochmond

Loch Lochmond deltar med en egen monter på mässan med whiskysorterna Loch Lochmond, Glen Scotia och Littlemill. Premiär på den nordiska marknaden! Läs mer

Världspremiär för Bruichladdich 1990/25 Sherry Cask Edition

Denna lyxiga 25-åriga single malt whisky är noggrant framtagen från några av de mest sällsynta och mest eftertraktade faten. Läs mer om whiskyn och köp den på mässan där även de första flaskorna, nr 1, 2 och 3 kommer att säljas! Hur den försäljningen kommer att gå till får du uppleva på plats utöver flera spännande överraskningar och riktiga whiskyrariteter från Bruichladdich.

Highland Park Single Cask – 300 flaskor buteljerade för Viking Line

Highland Park lanserar en whisky exklusivt för whiskymässan på Cinderella. Läs mer

Makalös Macallan på Cinderella

Under Cinderella Whisky Fair dukar Symposion upp en skattkammarprovning som toppar det mesta som kan ställas på våra dagars provningsunderlägg. Ur de djupaste delarna av våra källarvalv har vi tagit fram sensationell Macallan. Välkommen att prova Macallan som aldrig förr – en historisk whiskyupplevelse från sex decennier! Läs mer


Temameny i Seaview Dining

Förrätt
Lättrostad rimmad skreirygg från Lofoten med kungskrabba från Barents hav, laxrom och hummervinägrett och Gold Reef gelé

Varmrätt
Tomatglaserad hälleflundra på en bisque av Ardbeg Single Malt och hummer samt mandelpotatispuré serverad med ugnsbräserad morot och palsternacka
eller
Helstekt kalvrygg med ben på tryffelrisotto, portobello och kantareller med fumé av Ardbeg Single Malt

Sorbet på green tea med gräddfil smaksatt med Hibiki Master Select

Dessert
Pastrychefens Valrona & Glenmorangie-dröm med torkade blåbär och hjortron

Temamenyn kan endast bokas via telefon, 08-452 40 00.


Nyhet! VIP Early Boarding

Du som vill ha ut ännu mer av kryssningen ska boka till VIP Early Boarding för 195:-/pers. Det ger dig tillgång till vår VIP-lounge i hamnterminalen och låter dig gå ombord tidigare för en exklusiv taxfree produktinformation, spännande presentation av Glenfiddich och kanapéer med dryck i restaurang Seat på mässdäck. Du är sedan först i kön när mässområdet öppnar. Tider att hålla koll på är kl 15.45 som är senaste tid för incheckning och kl 16.00 när det är dags att gå ombord.


Medverkande utställare

AB Svenska Eldvatten   Ian McLeod
Altia   Interbrands
Arcus   Lignell & Piispanen med Koval
Bacardi   Moët Hennessy
Beam Suntory   Nigab / Loch Lomond
Box Whisky   Norrtelje Brenneri
Brown-Forman   Old Worthy Brewery
Clydesdale   Pernod Ricard
Diageo   Remy Cointreau
Edrington   Spirits of Hven
Enjoy Wine & Spirits   Swedish Match
Five Eyes   Symposion
Hans Just / Balvenie   Teerenpeli
The Helsinki Distilling Company    

Alltid bäst pris på webben. Vid bokning på telefon eller i butik tillkommer en serviceavgift. Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.