Cinderella Jazz Festival 5/11

Nu  är det premiär för Cinderellas jazzfestival! Häng med på ett svängigt dygn ombord på Viking Cinderella tillsammans med några av de mest framstående jazzartisterna som generöst bjuder på evergreens och jazzstandards.

Medverkande jazzartister: Peter Asplund (trumpet), Meta Roos (sång), Bengan Janson (dragspel), Konstanty Wileński (piano), Alexander Ivarssons Trio, Terese Lien Everstad Band.

I prisexemplet ingår

  • Dygnskryssning Stockholm–Mariehamn
  • Del i Economy-hytt. Prisex när två delar hytt
  • Inträde till samtliga konserter (entré till kvällskonserten förhandsbokas i steg 3 i online-bokningen) 

Erbjudandet gäller med avresa 5/11 2017. Entrébiljett till kvällskonserten måste förhandsbokas, tillägg för sittplats på parkett.  

Boka biljett till kvällskonserten

Vi bjuder på två konserttillfällen under kvällen, kl 21.00 och kl 23.15. För bästa upplevelse har vi begränsat antalet platser per konsert och för inträde behöver du förhandsboka en (kostnadsfri) konsertbiljett. För dig som vill njuta av en konsertupplevelse på bästa plats erbjuder vi även sittplatser på parkett mot ett tillägg på 60:-.

Båda konserttillfällena har samma program och endast en biljett per person kan bokas. Dörrarna öppnar 30 minuter innan konsertens början. För dig som bokar biljett till konserten kl 21.00 rekommenderar vi bordsbokning till middag kl 18.00 eller 18.30.

Konsertbiljetten förhandsbokas i steg 3 i online-bokningen.

Peter Asplund

Peter Asplund – en av Sveriges främsta trumpetare. Eller varför inte säga som det är? Han är en av Europas eller till och med en av världens främsta trumpetare! Peter är även en fenomenal sångare och förhoppningsvis visar han prov på en del scat singing.

Vi är stolta att kunna introducera den polske pianisten Konstanty Wileński för den svenska publiken! Vare sig han spelar solopiano eller med andra musiker är han en fantastisk musikant. Ellington, Chopin eller Mozart, ingen kompositör går säker när Konstanty låter fingrarna löpa fritt över tangeterna. Bered er på en stor musikupplevelse!

Meta Roos

En våra mest framstående och tillika uppskattade sångartister är Meta Roos. Meta, som mottagit Anita O´Day- Priset med motiveringen ”Tonsäkerhet, utlevelse, känsla, humor och improvisationsförmåga utöver det vanliga”, hör sedan många år hemma i den absoluta sångeliten. Tillsammans med Meta får vi även njuta av gitarristen Janne Ottesen!

Bengan Janson

Dragspelsvirtousen Bengan Janson är en omtyckt musiker i breda kretsar, älskad av lyssnare och högt respekterad av medmusikanter. Med utsökt känsla för harmonier trollar denne, ”Sveriges Art Van Damme”, fram de mest fantastiska improvisationer.

Terese Lien

Terese Lien Evenstad Band bjuder på musik som för tankarna till Django Reinhardt. Terese är violinist samt en av våra få kvinnliga bandledare. Med sig har hon två gitarrister samt en kontrabasist.

Alexander Ivarsson

Alexander Ivarsson Trio. Alexander är ett ungt fenomen på jazzhimlen som med sin klarinett och sina medmusikanter på piano respektive bas, levererar högklassig underhållning.


Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.