Cinderella Jazz Festival 5/11

Nu  är det premiär för Cinderellas jazzfestival! Häng med på ett svängigt dygn ombord på Viking Cinderella tillsammans med några av de mest framstående jazzartisterna som generöst bjuder på evergreens och jazzstandards.

Medverkande jazzartister: Peter Asplund (trumpet), Meta Roos (sång), Bengan Janson (dragspel), Konstanty Wileński (piano), Alexander Ivarssons Trio, Terese Lien Everstad Band.

För närvarande går det inte att boka denna kryssning. Problemet åtgärdas troligen i början på vecka 30.

I prisexemplet ingår

  • Dygnskryssning Stockholm–Mariehamn
  • Del i Economy-hytt. Prisex när två delar hytt
  • Inträde till samtliga konserter (entré till kvällskonserten förhandsbokas i steg 3 i online-bokningen) 

Erbjudandet gäller avresa 5/11 2017. Priset varierar med måltider/hyttval och meddelas vid bokning.

Peter Asplund

Peter Asplund - en av Sveriges främsta trumpetare. Eller varför inte säga som det är? Han är en av Europas eller till och med en av världens främsta trumpetare! Peter är även en fenomenal sångare och förhoppningsvis visar han prov på en del scat singing.

Vi är stolta att kunna inroducera den polske pianisten Konstanty Wileński för den svenska publiken! Vare sig han spelar solopiano eller med andra musiker är han en fantastisk musikant. Ellington, Chopin eller Mozart, ingen kompositör går säker när Konstanty låter fingrarna löpa fritt över tangeterna. Bered er på en stor musikupplevelse!

Meta Roos

En våra mest framstående och tillika uppskattade sångartister är Meta Roos. Meta, som mottagit Anita O´Day- Priset med motiveringen ”Tonsäkerhet, utlevelse, känsla, humor och improvisationsförmåga utöver det vanliga”, hör sedan många år hemma i den absoluta sångeliten. Tillsammans med Meta får vi även njuta av gitarristen Janne Ottesen!

Bengan Janson

Dragspelsvirtousen Bengan Janson är en omtyckt musiker i breda kretsar, älskad av lyssnare och högt respekterad av medmusikanter. Med utsökt känsla för harmonier trollar denne, ”Sveriges Art Van Damme”, fram de mest fantastiska improvisationer.

Terese Lien

Terese Lien Evenstad Band bjuder på musik som för tankarna till Django Reinhardt. Terese är violinist samt en av våra få kvinnliga bandledare. Med sig har hon två gitarrister samt en kontrabasist.

Alexander Ivarsson

Alexander Ivarsson Trio. Alexander är ett ungt fenomen på jazzhimlen som med sin klarinett och sina medmusikanter på piano respektive bas, levererar högklassig underhållning.


Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.