Hiphop-kryssning

Den 28/12 är det enbart hiphop ombord på Cinderella! I samarbete med Universal Music, Luger och Redline Recordings bjuder vi in heta artister som Linda Pira, Labyrint, Stor, Dani M och Carlito. Boka nu!

Tyvärr har just denna kryssning varit. Nästa hiphop-kryssning är den 28/12 2016 med Frej Larsson, Dogge Doggelito, Joy, Death Team m fl.
Läs mer & boka här

TYVÄRR HAR DATUMET PASSERAT FÖR DENNA KRYSSNING!
Som medlem i Viking Line Club får du info om kommande tillfällen först av alla.

I prisexemplet ingår

  • Dygnskryssning Stockholm–Mariehamn
  • Del i Economy-hytt. Prisex när två delar hytt.

Gäller avresa måndagen den 28/12 2015. Åldersgräns 20 år. Ingen alkoholförsäljning i taxfree under utresan, endast på returen. Taxfreebutiken har öppet och erbjuder övrigt sortiment. Barn och ungdomar under 18 år får ej vistas i nattklubb, disco eller pub efter kl 23.00, detta gäller även i målsmans sällskap.

28/12 Redline Recordings tar över Östersjön

Linda Pira

Om man slår ihop alla superlativ som östs över Linda Pira till en hög så når vi med lätthet toppen av Mount Everest. Med The Salazar Brothers och Redline i ryggen tar hon den svenska hiphopen till nya jaktmarker, där hon fäller allt vilt med sina rim. Hennes debut-EP Matriarken (2013) hyllades av en enig kritikerkår och hon kammade hem tre Grammis-nomineringar på 2014 års gala – för Årets nykomling, Årets artist och Årets Hiphop/soul. Sedan dess har segertåget bara fortsatt. Om inte Grammis-nomineringarna sa nog, så gjorde 2015 års P3 Guld-gala sannerligen det. Med sin ”Knäpper mina fingrar (remix)” tog Linda Pira hem Årets Låt – och även den ärofyllda titeln som Årets hiphop/soul. Linda Pira syntes också i TV4-satsningen ”Lyckliga gatan”, där hon tolkade Mats Paulsons klassiker Visa vid vindens ängar.

Labyrint

Labyrint är hiphop/reggae/dancehallgruppen från Uppsala som tagit Sverige med storm. Gruppen ligger bakom undergroundhits som Vår betongFingrarna i luften, När mörkret faller och många fler. 2011 släpptes det briljanta debutalbumet Labababa. Ortens favoriter remixvideon har närmast sig 2 miljoner visningar på Youtube. Nu befinner sig Labyrint i studion och jobbar på nästa album som släpps på Redline/Universal under våren.

På Kingsize’s årliga hiphopgala prisades Labyrint i kategorierna årets nykomling, årets video och årets grupp. Under sommaren har Labyrint spelat bland annat på festivalerna Siesta och Peace & Love. På sistnämnda slog de publikrekordet på Tropicoscenen. I september sålde de slut Uppsala Konsert & Kongress, läs hyllningen i UNT.

Labyrint består av barndomsvännerna Jacco, Dajanko, Aki och Sai. Efter många år av liveshower och inspelningar skrev de låten Vår betong i slutet av 2007. Låten (och videon) fick ett eget liv och spreds som en löpeld genom Sverige, både i storstäder och på landet sjöng folk med i låten om deras betong Gottsunda. Labyrint började göra samarbeten med Masse från The Salazar Brothers och andra producenter. 2009 släppte Labyrint ett mixtape på nätet som blev det mest nedladdade på Whoa.se. Universal slängde sig på luren och erbjöd Labyrint ett kontrakt för debutalbumet Labababa. Albumet släpptes 30 november 2011 med Kärleken? som första singel.

Sagt om Labababa:

”Välkommen Hem kan vara den bästa låt som någonsin gjorts om Uppsala. Det är definitivt den souligaste.” Jan Gradvall, Dagens Industri (4 av 5)

”Den brutalt svängiga och glädjefyllda musiken spelar en stor roll genom att bemöta allvaret utan rädsla …” Paulina Stoltz Kragh, Svenska Dagbladet (5 av 6)

”… musik likt Labyrint behövs – låtar som man dansar till, tar det lugnt till och/eller blir förbannad över orättvisor till.” Maja Bredberg, Nöjesguiden (4 av 5)

Stor

Stor är Ulises Infante, 26 år och redan veteran. När hans andra album ”Nya Skolans Ledare” kom 2009 skrevs den svenska rapkartan om omedelbart. Och när hans tredje album ”Shere Khan XIII” kom i maj i år så höll många kollektivt andan. På twitter spekulerades det i om Stor skulle lyckas med en uppföljning. Utandningen var snabb och lättad. Med låtar som ”Stolthet” och just ”Rom & Kush” är det ingen tvekan om saken; Stor är här för att stanna. Successionsordningen är säkrad. Stor är kung.

Gee Dixon

Gee Dixon från Visättra har rappat sedan de tidiga åren på grundskolan. Han har tidigare turnerat runt om i Sverige med rapparen Ken Ring och i somras gästade han både Mohammed Alis EP ”50 länder” och Stors singel ”Swish”. I höstas släpptes singeln ”Mitt liv”.

Kumba

Det var många som fick upp ögonen för Kumba, tvåbarnsmamman från Landskrona, på Linda Piras ”Knäpper mina fingrar (remix)”. När en ny våg av kvinnliga MC:s tog det utrymme de förtjänar, vaknade hiphop-Sverige till liv ordentligt.

Debutsingeln I Staden hördes för första gången i radioprogrammet ”En kärleksattack på svensk hiphop” på P3 och släpptes senare under 2014. Allra senast syntes Kumba i TV4-satsningen ”Lyckliga gatan” där hon tolkade låten ”Bra vibrationer” av Kikki Danielsson – en låt som på bara två veckor spelades över en halv miljon gånger på Spotify.

Dani M

Med sina gästinhopp på låtar av Labyrint, Stor och Kartellen slog Dani M ner som en bomb i Hiphopsverige 2012. Med guld- och platinasäljande singlarna "En sån som mej" och "Naiv" visade han att han även kan stå på egna ben. Nu är han redo att inta positionen som en av landets största artister. Framgångsreceptet är hiphop med reggae-, dancehall- och salsainfluenser och debutalbumet "Min grind" släpptes 2014.

Amsie Brown

Jamie "Amsie Brown" Jobe är Labyrint-medlemmen som nu står på egna ben, med grym reggae/hip hop och tunga samarbeten bakom sig med bl.a Meditative Sounds, Jah Massive och Upright Sound.

Mohammed Ali

Duon Mohammed Ali var en av de mest uppmärksammade hiphopdebutanterna 2009, redan utan att de egentligen albumdebuterat. Med endast ett mixtape ute – "Processen" som släpptes gratis på internet i början av 2009 – hyllades dom av såväl kritiker som svenska hiphopveteraner. De nominerades till P3 Guld och kammade hem Manifest-priset.

Carlito

På vägen mot nya framgångar i kölvattnet av den hyllade mix-tapen Guldburen, för vilken han vann priset för för bästa hiphop på P3 Guld 2011, blev han upplockad av de legendariska producenterna The Salazar Brothers och Redline. Resten är historia.

Rob Bourne

Redlines nya stjärnskott Rob Bourne har jobbat med Ison & Fille och varit med och skapat låten "Alla Vet" med Mack Beats.

DJ Black Moose

Black Moose har jobbat med kända svenska artister som Lazee, Näääk & Nimo, Ken Ring, Kartellen och Abidaz och dessutom öppnat internationella gig för storheter som The Game, Ice Cube, Wiz Khalifa, 50 Cent, Mos Def, Talib Kweli och Bone Thugs N Harmony. Han är dessutom en av de mest bokade urban DJ's i Sverige!

Safari Sound

Om du brukar lyssna på P3 på fredagskvällarna vet du redan vilka Safari Sound är. Specialiserade på att spela det senaste inom reggae och dancehall transformerar de vilket dansgolv som helst till en grym fest ingen vill missa!

Bamma B

Blytung dancehall och featurings med Linda Pira, Gee Dixon och Stor.

TSB

The Salazar Brothers består av producenterna Masse Salazar, Salla Salazar och Chepe Salazar. TSB har jobbat med svensk urban musik sedan tidig 90 tal, de har producerat allt från The Latin Kings till Mando Diao. TSB har också genom åren jobbat som Dj´s, driver förlag, skivbolag, studio och ibland en egen klubb. Idag jobbar de främst som producenter och låtskrivare med diverse artister i Sverige, Chile, USA och Tyskland.

Evyn Redar

Med på skeppet är även Evyn Redar, känd från SVT:s MVH och som warm-up för Grammisgalan.

Amie The Kid

Ni har hört henne på Aftonbladet Morgon, Metropol 93.8, Kulturvalet och Sommar i P1(SR).

Cassandra Klatzkow

Internetprofil, DJ och radiopratare. Sjunger även i Tensta Gospel Choir!

Fanna Ndow

Fanna skriver på Politism.se och ligger bakom Twitter-kontot SvartKvinna.

Fernando

Sveriges nästa komikerstjärna Fernando kommer att bjuda på ett smakprov från sin soloshow.

 

Vänligen notera att delar av kryssningen kommer att filmas.


Alltid bäst pris på webben. Vid bokning på telefon eller i butik tillkommer en serviceavgift. Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.