Kunskapskryssning med tidningen Forskning & Framsteg på Cinderella 21/5

Välkommen till ett givande dygn på havet, fyllt av kunskap, god mat och dryck och spännande samtal med andra vetenskapsintresserade! Lyssna till föredrag av framstående forskare och möt Forskning & Framstegs redaktörer.

TYVÄRR HAR DATUMET PASSERAT FÖR DENNA KRYSSNING!
Som medlem i Viking Line Club får du info om kommande tillfällen först av alla.

I prisexemplet ingår

  • Dygnskryssning Stockholm–Mariehamn
  • Del i Economy-hytt för två personer
  • Mingelvin
  • Buffémiddag inkl vin, öl, läsk och kaffe
  • Bufféfrukost
  • Buffélunch inkl vin, öl, läsk och kaffe
  • Kaffe och frukt på konferensavdelningen
  • 5 föredrag, se program nedan

Erbjudandet gäller avresa den 21/5 2017. Du är åter i Stockholm dagen efter 22/5 kl 15.15. Begränsat antal platser.

Arrangeras av tidningen Forskning & Framsteg


Föredrag

Per Jensen, professor i etologi vid Linköpings universitet, berättar om hund och katt. På bara några tusen år har människan förändrat djurens utseende, fysiologi och beteende i grunden. Hur har det gått till och vilka funktioner påverkas?

Magnus Ranstorp, docent i statsvetenskap, särskilt terrorforskning, vid Försvarshögskolan, om Nordiska IS-resor. Vad vet vi om de individer som ansluter sig till Islamiska staten och andra jihadistgrupper? Vad motiverar dem och vad är orsakerna?

Anna Gavanas, socialantropolog vid Linköpings universitet, berättar om internationalisering, global arbetsfördelning och privat äldreomsorg. Spaniensvenskar, svenskar som utvandrar till Spanien på ålderns höst är ett växande fenomen.

Anna Falk, docent vid Karolinska Institutet, om stamceller och hjärna. Stamceller används för att bygga modeller av den mänskliga hjärnan. På så sätt kan man studera sjukdomar och kanske i framtiden producera friska hjärnceller för transplantation.

Anders Eriksson, forskare på Institutet för rymdfysik i Uppsala. Rosettas resa, efter tio års resa genom solsystemet kom Rosetta fram till kometen 67P/Churyumov-Gerasimenko. Lyssna till ett föredrag om det fantastiska rymdprojektet och dess resultat.

Glöm inte giltig ID-handling
Obligatorisk ID-kontroll sker innan ombordstigningen på Viking Cinderella. Även barn ska kunna uppvisa giltig ID-handling.