Författarkryssningar på Rosella 4/10 och 7/11 2017

Träffa några av Sveriges mest populära författare ombord på Rosella! Herman Lindqvist och P.C. Jersild stiger ombord och talar om sitt författarskap och sina senaste böcker.

I prisexemplet ingår

  • Dagskryssning Kapellskär–Mariehamn
  • Anslutningsbuss t/r Kapellskär (från Södertälje, Stockholm Central och Norrtälje)
  • Lunch i Bistro Buffet inkl vin, öl, läsk och kaffe
  • Författaren för dagen berättar om sitt författarskap och sin senaste bok

Prisexemplet gäller avresa 4/10 och 7/11 2017. Begränsat antal platser. Reservation för ändringar. Ta med id-handling.

Program

  • 09.30 Ankomst i Kapellskär
  • 09.45 Ombordstigning. Fika finns att köpa i Fun Club där evenemanget äger rum.
  • 10.30 Författaren startar
  • 12.00 Rosella avgår. Bistro Buffet inkl dryck. Möjlighet att ta del av Rosellas ordinarie kryssningsprogram.
  • 17.30 Rosella tillbaka i Kapellskär
  • Buss hem

Författare

Herman Lindqvist 4/10

Herman Lindqvist, född i Bromma, Stockholm 1943, är journalist, författare och populärhistoriker. Han har varit korrespondent i Prag, Paris och Beirut för Aftonbladet och senare för Expressen i Bangkok och Kairo. Han har också varit anställd på TV 1 och var tv:s Asienkorrespondent i Tokyo och senare Sveriges Radios korrespondent i Paris under fem år.

Herman Lindqvist är uttalad rojalist och i hans texter står kungligheter och andra makthavare i centrum. Han har en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han skrivit flera böcker om, senast Kungligt och mänskligt (2010). Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia.

2017 kommer han ut med boken Mannerheim: marsken – masken – myten i samband med att Finland fyller 100 år som republik och det är 150 år sedan marskalk Mannerheim föddes.


P.C. Jersild 7/11

P.C. Jersild, född 1935 i Katrineholm, är en svensk författare och läkare verksam inom psykiatri och socialmedicin. Han växte upp i Bromma och hans författarskap omfattar närmare 40 böcker. Jersild har belönats med SvD:s litteraturpris och Litteraturfrämjandets stora romanpris. Hans kanske två mest kända och uppskattade romaner är Barnens ö (1976) och Babels hus (1978).

Om Jersilds nya roman som utkommer 2017 Ett annorlunda äldreboende byggs upp på Djurgården i Stockholm efter att Tivoli Gröna Lund har gått i konkurs. Bland de boende finns två gamla bröder, där den yngre försöker hålla ordning på den äldres eskapader. Anläggningen döps till Bliss Gardens – Lycksalighetens trädgårdar – men i folkmun får den heta De saligas ängder, eller kort och gott Kalkbrottet. Romanen är en absurd skrattspegel på vår syn om åldrande och död.