Författarkryssning på Viking Cinderella 22/10

Följ med Viking Cinderella, 1,6- och 2,6 miljonerklubben på författarkryssning. Förutom en unik chans att träffa några av Sveriges mest populära författare och köpa signerade böcker till bra priser, väntar sköna spabehandlingar, taxfreefynd, restauranger. Två av Sveriges bästa dansare och musikalartister, Rennie Mirror och Karl Dyall, gästar Leif Kronlunds Storband på scen.

I prisexemplet ingår

 • Dygnskryssning Stockholm–Mariehamn
 • Del i Insidehytt. Prisex när två delar hytt
 • Välkomstdrink
 • Trerättersmiddag med vinpaket och kaffe/te
 • Bufféfrukost
 • Kaffe, te och frukt i pausen på dag två
 • Föreläsningar och aktiviteter ombord

Prisexemplet gäller avresa 22/10 2017. För dig som inte är medlem i 1,6-miljonerklubben tillkommer 200:- och prisexempel är 2089:- person.

Begränsat antal platser. Arrangeras i samarbete med 1,6 miljonerklubben. 


Program

Dag 1

 • 18.00 Viking Cinderella avgår från Stockholm
 • 18.00 Private shopping i taxfree-butiken
 • 18.30–20.30 Trerättersmiddag i restaurang Seaview inkl två glas vin och kaffe
 • 20.30–22.00 Drink och presentation av författarna i Auditoriet, konferensavdelningen däck 9

Dag 2

 • 07.00–09.30 Frukost serveras i Viking Buffet
 • 09.00–15.00 Författarna pratar om sina böcker. Lunch på egen hand 
 • 15.15 Ankomst till Stockholm

Föreläsare

Mari Jungstedt

Mari Jungstedt har en bakgrund som journalist inom radio och tv. Hon har etablerat sig som en av våra mest framgångsrika författare och hennes böcker har sålt i över fyra miljoner exemplar enbart i Sverige och utkommer i ett tjugotal länder. Tidningen The Times har kallat henne "One of Scandinavia's best crime writers". Läsare som älskar Mari Jungstedts Gotlandsdeckare får nu möjlighet att även följa Sara Moberg och Kristian Wede på Gran Canaria.

Aktuell med deckaren "Det förlovade landet" i Gran Canaria-serien.

Carl-Jan Granqvist

Född i Hidinge, Närke 1946. Fil. Dr. Hc Örebro Universitet, Professor em. vid Stavangers Universitet, fd gästgivare, vinimportör, entreprenör, skribent, underhållare, styrelseledamot och medlem i flera akademier. Ja, Carl Jan omger sig med många verksamheter men ser sig mera som en transformator än ett nav. Han är också varumärket "Carl Jan", känt sedan länge. Numera står det på etiketten till ett vin han importerar. Äger och driver Saxå Herrgård beläget mellan Grythyttan och Filipstad.

Theodor Kallifatides

Theodor Kallifatides föddes i Grekland 1938 och flyttade till Sverige 1964. Vid sidan av sitt författarskap har Theodor arbetat med tidningar och tidskrifter samt översatt författare som August Strindberg, Ingmar Bergman och Lars Norén till grekiska. Han har utgivit ett trettiotal skönlitterära verk och tilldelats ett stort antal priser. År 1992 fick Theodor Kallifatides Hans Majestät Konungens medalj, 8:e storleken i Serafimerordens band. Aktuell med boken "Med sina läppars svalka" om Elena som speglar Greklands historia och kärleken som håller livet upprätt, trots den hemlighet som plågar Elena.

Anneli Jordahl

Anneli Jordahl, född 1960, är författare och journalist som har skrivit flera uppmärksammade fackböcker och kritikerhyllade romaner. Hon är litteraturkritiker i Aftonbladet och Sydsvenska Dagbladet samt föreläsare i klass- och genusfrågor, svensk arbetarlitteratur och samtidsprosa.

Aktuell med nya romanen "Hundarna i Lafayette" som handlar om att bli så stark att man förmår vara delaktig i det som sker och att inte vara ensam i världen om en dröm om upprättelse.

Birgitta Ohlsson

Birgitta Ohlsson, född 1975, är en av Sveriges mest profilerade politiker. Hennes starka engagemang för rättvisa och feminism är brett och välkänt.

Bokaktuell med "Duktiga flickors revansch" där Birgitta Ohlsson går ut med ett personligt och politiskt försvarstal till de duktiga flickorna, och visar vilken kraft och frihet som kommer med att vara "duktig".

Stefan Einhorn

Stefan Einhorn är professor och ordförande i Centrum för social hållbarhet vid Karolinska Institutet. Han är också föreläsare samt författare, senast till romanen "Pappan".

Henrik Ennart

Henrik Ennart är vetenskapsjournalist och författare till flera böcker där han undersökt frågor kring mat, hälsa och åldrande, bland annat "Åldrandets gåta", kokboken "Den blå maten" med Niklas Ekstedt och "Sjukt hus" om pengarullningen vid Nya Karolinska. På senare tid har han även fördjupat sig i kopplingen mellan tarmbakterier och psykisk hälsa.

Ingemo Bonnier

Journalist med fokus på hälsa och medicin som senast författat Livspusslet samt "Lyckomyten – en arg bok om lycka". Nu bokaktuell med "Hjälp, vi måste tala om rädsla" som handlar om våra rädslor och hur vi genom att prata om dem gör dem mer hanterbara och lättare att leva med.

Lotta Gröning

Som politisk journalist brinner Lotta Gröning för demokratin och yttrandefriheten. Och hon är inte rädd för att sticka ut hakan – "Jag har alltid varit lite besvärlig."

Lotta Gröning började sin yrkesbana som reporter på olika lokaltidningar, pluggade sedan i Uppsala och har en filosofie doktorsexamen i historia.

Aktuell med: Driver projektet Semla – smart, elektronisk, lärande, medborgarskap och ansvar – om digitaliseringens effekter på samhället tillsammans med professor Elin Wihlborg vid Linköpings universitet.

Ligger på nattduksbordet: Lars Åbergs bok om Malmö, "Framtidsstaden".

Källa: DN

Konferencier är Lotta Gröning

Lotta är journalist, debattör och historiker från Norberg.


Mot tillägg

Anslutningsbuss från ett flertal orter samt bilparkering ombord.

Bokningsinformation

Ring 08-454 40 20 eller maila in din bokning.


Alltid bäst pris på webben. Vid bokning på telefon eller i butik tillkommer en serviceavgift. Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.