Kids deck

För barn

Tallinn är ett drömresmål för barn i alla åldrar. En stad full av roliga aktiviteter, som garanterat sätter krut på hela familjen!

Teletorn – Estlands högsta byggnad

Ta expresshissen upp och efter bara 49 sekunder får du ta del av panoramavyn från 170 meters höjd. Utöver att ta del av den makalösa utsikten kan man klättra med sele, skicka videohälsningar från en tv-studio och köpa picknickkorg som äts i gröngräset. Läs mer.

Sjöflyghamnen Lennusadam – Estlands eget Vasamuseum

Lennusadam är ett prisbelönt sjöflygmuseum som visar Estlands maritima och militära historia. Huvudattraktionen är ubåten Lembit, och här finns också simulatorer som imiterar en flygfärd över Tallin. Läs mer.

Energiupptäckarcenter

Interaktivt och användarvänligt med fokus på teknik, fysik och astronomi. Upplev åska, titta på filmer om rymden och lär mer om elektricitet och ljud. Perfekt för alla naturvetenskapligt intresserade barn. Läs mer.

Rally och lådbilsland

Cirka 40 minuters bilfärd från Tallinns centrum ligger Laitserallypark. Här kan man åka rallybil på en 2,3 kilometer lång professionell bana. Här finns även ett fint lådbilsland för barnen och en samling gamla bilar med bland annat bilar från Ryssland. Adress: Hingu küla, Kernu vald, Harju maakond.

Nõmme äventyrspark

I denna äventyrspark i Nõmme (en skogsbeklädd förort till Tallinn), kan våghalsiga besökare ta sig från träd till träd med olika typer av smarta anordningar med repbroar. Det finns även picknickområden med bord och bänkar, aktiva spel och vattenboll. Parken är öppen från maj till oktober. nommeseikluspark.ee

Tallinn Zoo

I djurparken, som har en av Nordens intressantaste samling djur, lever representanter för över 350 djur- och fågelarter. Titta närmare på krokodiler, schimpanser och många andra spännande varelser från regnskogarna. Adress: Paldiski mnt 145. tallinnzoo.ee

Barnmuseet

Här hittar du både gamla och nya leksaker - nostalgiskt och intressant. Museet passar både flickor och pojkar samt även äldre med barnasinnet i behåll. Adress: Kotzebue 16. linnamuuseum.ee