Barntips – familjekul i Helsingfors

 

Helsingfors stadsmuseum

Helsingfors stadsmuseum är beläget i stadens äldsta hus, Sederholmska huset, som återigen kommer att användas av stadens yngsta invånare när Barnens stad öppnas. Beläget i Torgkvarteren vid Senatstorgets hörn. Missa inte tidsmaskinen – med den senaste tekniken får gästen möjlighet att resa tillbaka till Helsingfors förflutna.

Sea Life

Intill Borgbacken hittar du Sea Life, ett undervattenszoo med hajar, rockor, sjöhästar och korallfiskar. Nya temat handlar om kräftdjur.

SuperPark – en inomhushall fylld av aktiviteter

SuperPark heter den nya äventyrsparken i Vanda, strax utanför Helsingfors. Här kan hela familjen testa nya sportgrenar och spel, koppla av och ha roligt tillsammans under en hel dag.

Borgbacken

Helsingfors motsvarighet till Gröna Lund och Liseberg heter Borgbacken. Här väntar en rolig och medryckande kombo av 43 häftiga åkattraktioner, mjuk sockervadd, spännande spelstunder och Kattila ("Kastrullen"), en restaurangvärld med sex olika krogar. Fri entré, men för att ta del av åkattraktionerna köper du ett åkband.

Vetenskapscentret Heureka

För alla nyfikna barn är ett heldagsäventyr på vetenskapscentret Heureka ett måste. Här finns roliga naturvetenskapliga experiment och ett planetarium med hissnande filmer om rymden. Heureka ligger ca 20 km utanför Helsingfors och det går enkelt att komma hit med lokaltåg från järnvägsstationen. Gå av vid Tikkurila/Dickursby.

Sveaborg

Ett annat tips är att ta med dig ficklampan och följa med på ett tunneläventyr på sjöfästningen Sveaborg, ett av Helsingfors främsta sevärdheter.

Jumbo shoppingcenter och Flamingo Spa Aquapark

De bildar tillsammans Finlands största nöjes- och shoppingcentrum beläget 20 km från Helsingfors centrum. Här finns ett vattenland med hopptorn och rutschkanor och ett Wellness-center för de vuxna. Du tar dig enklast hit med bil och kan välja mellan 800 fria parkeringplatser.

Högholmens djurpark och Naturhistoriska museet

Alla djurvänner brukar gilla Högholmens djurpark och Naturhistoriska museet. Högholmen är en av få djurparker belägna på en ö och är dessutom en av världens äldsta. Öppet året runt!

I matväg

Vi rekommenderar Fazers fina café och den legendariska lantisrestaurangen Zetor som serverar rejäla portioner finsk husmanskost. Vad sägs om Finsk Bastukorv, Regnbågssoppa och Skogshuggarsmörgås? Här serveras även goda blinier. Missa inte Europas första Mumincafé Mumin Kaffe, designat för barn och deras behov och önskemål. Mysigt och stämningsfullt, var även barnen får synas och höras (Elisabetgatan 21).


Boka resa

Boka dina utflykter online

Boka dina utflykter online i samband med bokningen av din resa. Kika närmare på våra paket med Borgbacken, Flamingo Spa och Sea Life.

Barnens Helsingforskarta