Barntips på Åland

Familjekul på Åland.

Barnens Åland lockar med äventyrsgolf i Mariehamn, roliga vandringsstigar på Getabergen och nya upplevelseparken Smart Park i Eckerö. Smart Park är en upplevelsepark som bjuder på massor av aktiviteter och attraktioner för hela familjen. Aktiviteterna bygger på pedagogiska upplevelser och uppmuntrar till ett lekfullt lärande.

Åland har också flera barnvänliga museer – Brandkårsmuseet där man får klättra på brandbilar och testa en vattenspruta, Sjöfartsmuseet där man kan leta efter skeppsråttor och Jakt- och fiskemuseet med många uppstoppade djur.

Besöker du Åland i juli månad så tipsar vi gärna om Vikingamarknaden i Saltvik. Här vimlar det av skäggprydda vikingar och tidsenligt smyckade kvinnor. Du upplever vikingarnas seder och bruk, får se gycklare, eldshow och en barnföreställning med fabler.

Gillar dina ögonstenar magpirr och vatten? Då ska ni besöka äventyrsbadet Mariebad som ligger centralt i Mariehamn. Här finns bland annat ett exotiskt vattenfall, en hisnande vattenrutschbana och en sandstrand. Vattentemperaturen i poolerna är 30 grader året om. Se fler stränder och bad på Åland

Ett bra tips är att hyra en egen stuga på Åland. Med oss kan du bo enkelt och naturnära, direkt vid havet eller mitt i en mysig stugby. Fiska, paddla kajak, cykla och solbada vid de släta granitklipporna. Upplev sommaren som den var förr.