M/S Mariellas restauranger

Ombord på vår Helsingforskryssare Mariella kan vi duka fram allt från smörgåsar till högklassiga kötträtter och trerättersmenyer med vinpaket. Två spännande vårnyheter är Plate Social Dining och Ocean Grill!

Svenska Kocklandslaget

Svenska Kocklandslaget kvalitetssäkrar

Den högkvalitativa matupplevelsen är ett signum för oss. Nu har vi inlett ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget. Från den 15/9 serveras den nya buffén ombord på alla våra fartyg! Läs mer om samarbetet


Plate Social Dining

Välkommen till nya restaurang Plate ombord på Mariella. Restaurangen är modern med rustika bord och detaljer i industriell design. Restaurangen har ingen traditionell meny, utan du kan välja mellan en sju- eller niorätters avsmakningsmeny. Portionerna är av mindre storlek och var och en är unikt kombinerad för att ge dig en smakupplevelse av högsta klass. Vi garanterar att du blir mätt, nöjd, glad och inspirerad!

Välj en avsmakningsmeny på sju eller nio rätter. Plate har också en barnmeny för barn upp till 12 år. Tips! Förhandsboka för lägre pris.

  • 7 rätters avsmakningsmeny: köpt på förhand 371:- (ombord 399:-)
  • 9 rätters avsmakningsmeny: köpt på förhand 437:- (ombord 466:-)

Fr o m 1/10 2017 serveras istället en 6-rätters avsmakningsmeny

  • 6 rätters avsmakningsmeny: köpt på förhand 342:- (ombord 361:-)

Ocean Grill

Ocean Grill (tidigare Ella's), har slagit upp dörrarna på Mariella. Här serveras läckra grillrätter som tillagas av kockarna rakt framför dina ögon i det öppna köket. Menyn byter skepnad från årstid till årstid, så ta gärna en tur till krogen och studera vad som bjuds när du är ombord.

Skaldjursplatå

Food Garden

I vår omtyckta à la carte-restaurang Food Garden serverar vi populära klassiker men har även spännande urval från andra matkulturer. Då och då låter vi kända stjärnkockar gästspela med sina egna temamenyer.

För- och efterrättsbordet

Food Garden Table bjuder på läckerheter från jordens alla hörn och på det fantastiska delikatessbordet hittar du allt du kan drömma om. Kombinera fritt med din huvudrätt från a la carten.

Frukost med guldkant

Börja dagen på bästa sätt med frukost i Food Garden där vi dukar upp en lyxig frukost i lugn och skön miljö. I priset ingår ett glas mousserande vin och kaffe och te serveras vid bordet. Du får själv välja din frukost ur frukostbordets rikliga sortiment.

Skaldjursplatå med hummer

Avnjut en skaldjursplatå ombord till det förmånliga priset 447:-. Då ingår bland annat hummer, havskräftor, musslor, ostron samt färska och rökta räkor. Kostar ofta det dubbla i land. Förboka här på webben i samband med din bokning (förbokning ska ske senast tre dygn före avresa).

Vinsortiment

Våra omsorgsfullt utvalda viner från världens vinhus finns att avnjuta i restaurangen. Du kan även köpa med dig dina favoriter hem direkt från vinhyllan i restaurangen.


Viking Buffet

The Buffet / Viking Buffet

I bufférestaurangen tar du själv för dig av allt det som ska finnas på ett traditionellt smörgåsbord och mer därtill. Du väljer mellan förrätter, varmrätter och desserter och tar så mycket du vill av dina favoriter. Vin, öl, läsk och kaffe ingår i priset. Det finns alltid vegetariska alternativ.

Favoriter du känner igen, nya smaker och en internationell touch

Utöver mer traditionella buffeträtter kommer du att bli glatt överraskad av fräscha influenser från Medelhavet och Asiens kök liksom moderna rätter tillagade av närproducerade råvaror. Buffetbordet innehåller även lättare alternativ för dig som vill äta både gott och nyttigt.

Frukost som ger dig en bra start på dagen

Varje morgon serverar vi en riklig frukost i Viking Buffet som garanterat ger dig en bra start på dagen.

Allergisk?

Vi listar maträtterna i buffén och om de innehåller soja, gluten, nötter eller andra allergener. Se hela listan

Vänligen meddela i förväg om eventuella allergier eller intoleranser. De flesta rätter kan specialanpassas. Vegetariska alternativ finns.


Boka resa

Öppettider

Plate

Stockholm–Helsingfors1
17.00–21.30

Helsingfors–Stockholm2
18.00–22.30


Ocean Grill

Stockholm–Helsingfors1
16.30–22.00

Helsingfors–Stockholm2
17.30–22.00


Food Garden

Stockholm–Helsingfors1
Frukost 07.00–09.00
Middagssittningar 17.00, 20.00

Helsingfors–Stockholm2
Frukost 08.30–10.30
Middagssittningar 18.00, 21.00


Viking Buffet

Stockholm–Helsingfors1
Frukost 06.30–08.45
Middagssittningar 16.30, 17.00, 19.00, 19.30*

Helsingfors–Stockholm2
Frukost 08.00–11.00
Middagssittningar 17.30, 18.00, 20.00, 20.30*


1 Svensk tid
2 Finsk tid

*) Vid behov