Evenemangskalender

Den finska huvudstaden är en metropol i fickformat med mycket att se, göra och uppleva för dig som är på besök över dagen. Här finns konst, kultur, design och arkitektur på bekvämt promenadavstånd från hamnen.

Under 2017 händer det extra mycket i Helsingfors, då Finland firar 100 år!

Festivalsommar i Helsingfors

4/8-5/8 Weekend Festival
Byholmen, Festivalen erbjuder många internationella topartister, såsom The Chainsmokers, Armin van Buuren, Deadmau5, Clean Bandit och Rae Sremmurd.

11/8-13/8 Flow Festival
Musik- och stadskulturfestivalen Flow Festival erbjuder intressanta inhemska och internationella artister nästa augusti. På programmet finns aktuell musik från indie-rock till soul, jazz och den trendigaste klubbmusiken.

12/8-13/8 Tubecon
Europas största YouTube-kulturevenemang arrangeras på Hartwall Arenan i augusti. Tubecon är större och mångsidigare än någonsin tidigare och evenemangets ursprungsidé har blivit förstärkt: tube-stjärnor gör evenemanget för sina fans och tube-kolleger.

12/8 Helsinki City Marathon
Helsinki City Marathon är det största löpevenemanget i Finland och kan beskrivas som ett maratonlopp i havs- och parklandskap: nästan hälften av den cirka 42 kilometer långa sträckan går längs Östersjöns strandlinje och genom fina parker.

7/9-17/9 Helsinki Design Week
Det största designevenemanget i Norden. Den internationella festivalen hyllar på bred front formgivning och ger fackfolk och designvänner en mötesplats och ett diskussionsforum. Under en dryg vecka på hösten fylls Helsingfors av verkstäder, utställningar, modeförevisningar, seminarier och festgalor. 


Boka resa

Hel yeah! Evenemang i Helsingfors

helyeah.visithelsinki.fi hittar du aktuella evenemang i Helsingfors.