Skattkammarön på Svenska Teatern i Helsingfors

Se föreställningen Skattkammarön på Svenska Teatern i Helsingfors, på bekvämt avstånd från hamnen.

TYVÄRR HAR DATUMET PASSERAT FÖR DENNA KRYSSNING!
Som medlem i Viking Line Club får du info om kommande tillfällen först av alla.

Föreställningsdagar 2016

  • 28 december, kl 12.00

Biljettpris

  • Vuxen 295:-
  • Barn 7–12 år 230:-

Begränsat antal platser. Bokning och betalning senast 3–4 veckor före avresa. Ingen återbetalning av teaterbiljetterna vid senare avbokning. Föreställning rekommenderas ej för barn under 7 år.

Skattkammarön

Föreställning av Bryony Lavery med regi av Paul Garrington (som också regisserade Mamma Mia!). Föreställningen är 2 tim 40 min lång.

Brynoy Laverys nydramatisering (2014) av Robert Louis Stevensons klassiska barnbok Skattkammarön, som hade premiär på National Theatre i London i december 2014. Laverys bearbetning leker med könsroller (huvudpersonen Jim Hawkins är en flicka) och är action-packad. Handlingen börjar i 1700-talets England. Jims mormor äger ett värdshus som heter Amiral Benbow. En gammal sjöman tar en dag in på värdshuset. Kaptenen ger den unge Hawkins en silverslant i månaden för att hålla utkik efter andra sjömän. När dessa män en dag uppsöker kaptenen, finner de honom död av för mycket romdrickande.

När unge Hawkins och hennes mormor länsar kaptenens sjömanskista hittar de en skattkarta. De visar kartan för godsägare Trelawney och doktor Livesey. Därefter börjar upprustningen för en skattjakt, och med båten Hispaniola seglar de iväg ut på havet. Under resan så upptäcker Hawkins att några av besättningsmännen ombord planerar ett myteri. I spetsen för myteriet står kocken Long John Silver. Väl framme på ön bryter myteriet ut och besättningen splittras. Det är nu Hawkins sida som har skattkartan och John Silvers sida som har skeppet. Jim och hans vänner träffar en gammal strandsatt sjörövare, Ben Gunn, på ön. Silver får då skattkartan, men blir lurad. Ben hade nämligen redan hittat skatten och gömt om den.

Så här bokar du

  1. Välj önskat avresedatum och antal personer i bokningskalendern, klicka på "visa"
  2. Gör dina övriga val i onlinebokningen, hytt och måltider etc
  3. I steg 4 I land kan du lägga in de utflykter du vill göra