Skördefesten 22–24 september 2017

Höstens självklara höjdpunkt är Skördefesten på Åland. Den åländska landsbygden bjuder in till fest så passa på att köpa hem nyskördade grönsaker, äkta åländska smaker och hantverk från de olika gårdarna.

Läs mer på www.skordefest.ax.

TYVÄRR HAR DATUMET PASSERAT FÖR DENNA KRYSSNING!
Som medlem i Viking Line Club får du info om kommande tillfällen först av alla.

I priset ingår

  • Båtresa Kapellskär–Mariehamn t/r
  • En övernattning på Park Alandia Hotell med del i Premium dubbelrum inkl frukost

Vid avresa från Stockholm gäller prisex 660:- per person, medlemspris 640:- per person.

Erbjudandet gäller 22–24/9 2017. Priset kan variera med avresedag, avreseort och avgångstid, samt barnens antal och åldrar. Resans pris meddelas när du går vidare i bokningen.


Besök Skördefesten över dagen

Följ med på bussrundtur till öppna gårdar under Skördefesten på Åland 23/9/2017 kl. 12.30-18.00. En fantastisk möjlighet att se den åländska landsbygden och uppleva en blandning av lantbruk, matproducenter och lokala hantverkare. Passa på att köpa något lokalproducerat med hem. Prisex 255:-/pers inkl båtresa t/r och bussrundtur, Viking Club 230:-/pers. Boka Rosellas första avgång kl 9.00 från Kapellskär och returen kl 18.30. Bussrundturen på Åland läggs till under steg 3, "Att göra i land", i bokningen. 

Skördefesten på Åland ordnas för artonde året av föreningen Skördefesten Vänner. Antalet besökare ökar för varje år. I år slås rekord med 56 stycken gårdar, restauranger och Plåpp Åpp att besöka. Många gårdar tänker speciellt på barnen och bygger labyrinter av halmbalar eller bjuder på turer med traktor.

I dagarna tre erbjuds mängder av nyskördade grönsaker, färskt lamm- och nötkött, matvaror omsorgsfullt tillagade av närproducerade härligheter och mängder av vackert hantverk.

Skördefestens symbol är äppel tillsammans med en stormlykta. Skyltarna märkta med ”Skördefesten” gör det lätt att hitta de Öppna Gårdarna, Restaurangerna och Plåpp Åpp aktiviteterna. Många deltagare har också inspirerats av stormlyktan, och du som kommer på kvällen möts inte sällan av rader med stämningsfulla stormlyktor som visar vägen till gården.

Parkeringsinfo hittar du på Skördefestens hemsida, skordefest.ax.

Tips! Har du redan boende på Åland?

Du kan också boka din biljett till denna utflykt/aktivitet online i vår reguljärbokning när du bokar båtresan.


Alltid bäst pris på webben. Vid bokning på telefon eller i butik tillkommer en serviceavgift. Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.