Opera Figaro 1917

Stor operasatsning av kulturföreningen Katrina med anledning av Finlands 100-årsjubileum.

Föreställningarna hålls 18–21 augusti 2017 på Alandica kultur och kongresshus.

Mozarts berömda opera Figaros bröllop har förlagts till Mariehamn år 1917 och librettot är omskrivet. Åländska sångarstjärnor, som annars sjunger på scener runt om i Europa, medverkar och Västerås sinfonietta spelar. Läs mer om Figaro 2017 på katrina.ax.

TYVÄRR GÄLLER DETTA ERBJUDANDE INTE LÄNGRE
Som medlem i Viking Line Club får du info om kommande tillfällen först av alla.

I prisexemplet ingår

  • Båtresa t/r Kapellskär–Mariehamn
  • En övernattning på Park Alandia Hotell med del i dubbelrum inkl frukost

Vid avresa från Stockholm gäller prisex 675:- per person, medlemspris 655:- per person.

Erbjudandet gäller 18–21/8 2017. Priset kan variera med avresedag, avreseort och avgångstid, samt barnens antal och åldrar. Resans pris meddelas när du går vidare i bokningen.

Biljetter till operan

Biljetter till föreställningen köps via Alandica.

Om operan

Figaro1917 är en åländsk variant på Mozarts opera Figaros bröllop. Operan utspelar sig år 1917 på badhushotellet i Mariehamn. Förutom badgäster från när och fjärran som kommer för att besöka Susannas bastu flockas soldater i skuggan av första världskriget på Åland.

Bolsjeviker som gjort revolution, tyskar som nosar sig fram till Åland och svenskar som oroligt marscherar iland i Eckerö. Allt är osäkert och oklart. Finlands kamp för självständighet har tagit fart. Ålänningarna organiserar sig för att nå återförening med Sverige. Vem är rysstrogen, vem är finne eller finlandssvensk, vem är svensk och vem är ålänning?

Figaros bröllop på badhuset i Mariehamn är en minst sagt aktuell och färgstark tillställning.

Figaro1917 är en produktion med atister från Åland, Finland, Sverige och Ryssland. Operan sjungs på svenska. Librettot är helt nytt och blandar friskt gammalt och nytt. Bröllopet blir en uppsluppen händelse med många oväntade infall och händelser.

Tips! Har du redan boende på Åland?

Du kan också boka din biljett till denna utflykt/aktivitet online i vår reguljärbokning när du bokar båtresan.


Alltid bäst pris på webben. Vid bokning på telefon eller i butik tillkommer en serviceavgift. Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.