veckor
0
0
dagar
0
0
tim
0
0
min
0
0
sek
0
0
  • Kyrka S:t Petersburg

S:t Petersburg

Då och då arrangerar vårt dotterbolag Viking Line Buss högt uppskattade resor till S:t Petersburg som är en av världens vackraste städer. Den är belägen på ett 40-tal öar förbundna via 800 broar. Kanaler, palats, katedraler och flera hundra museer gör staden till ett levande konstverk.

St. Petersburg

Kryssning och hotell i S:t Petersburg

"Nordeuropas Venedig" stoltserar med en imponerande arkitektur och storslagna sevärdheter som palats, katedraler och museer.

Prisex 5950:-/person

St. Petersburg

S:t Petersburg bussresa

Avsluta sommaren med en bussresa med Viking Line Buss till en av världens vackraste städer. Avresa 24/8.

Viking Club från 9990:- per person


Pampigt, praktfullt och pastellfärgat

S:t Petersburg är Rysslands näst största stad och  mest känd för sin arkitektur, sina många palats och sitt fantastiska kulturliv. Vinterpalatset är den forne tsarens residens och känns igen på sin gröna fasad i barockstil. Här ligger också Eremitaget som är ett av världens främsta konstmuseum med verk av bland annat da Vinci, Rembrandt, van Gogh och Monet. Den mäktiga S:t Isaac katedralen är bland de största i Europa. Missa inte en tur med tunnelbanan vars stationer ligger djupt under marken och har eleganta utsmyckningar likt Moskvas stationer.

Visste du att!

Strax utanför S:t Petersburg ligger Peter den Stores imponerande sommarpalats Peterhof som ofta går under namnet Rysslands Versailles.