Pure Nordic Tastes – Nordens bästa smaker

TYVÄRR GÄLLER INTE DEN HÄR MENYN LÄNGRE
Som medlem i Viking Club får du info om kommande tillfällen först av alla.

Den nordiska maten är i ropet och aldrig tidigare har mattävlingarna duggat så tätt. I tv-program, tidningar och nu också till havs. För en tid sedan utlyste vi på Viking Line en stor intern mattävling där alla kockar i hela flottan fick chansen att delta. Uppdraget var att göra rätter komponerade med delikatesser från den nordiska naturens eget skafferi och de flesta bidragen till denna meny gjorde Viking Graces två talangfulla souschefer Maarit Juvonen och Hanna Suonpää.

Viking Lines kockar har baserat sina rätter på lokala råvaror som rotfrukter, fisk och skaldjur från kalla vatten, fågel, vilt, bär och kryddor från vår egen kryddträdgård. Nyckelorden är modernt, naturligt och säsongsanpassat.

1/10 2015–29/2 2016 har du chansen att avnjuta denna fantastiska meny ombord i a la carte restaurangerna. Den innehåller allt från älg, hjortfilé och kungskrabba till delikatesser som norrländsk ostronskivling, havtorn och rårörda blåbär.

Varmt välkommen ombord. Kom hungrig!

Meny

Förrätter

  • Sockersaltad sik på ärtpuré med sikrom, citronmajonnäs och svartbrödssmulor
  • Mandelpotatis-purjolökssoppa med knaperstekt rökt sidfläsk, äppeltärningar, vattenkrasse och örtolja
  • Lågtempererad lax med palsternackspuré, rödbeta, laxrom och dillmajonmäs
  • Ölgravad renfilé med enbärspudding, lingonpuré och jordärtskockachips

Varmrätter

  • Stekt torsk med blåmusselsås, sikrom, blomkålspuré och fänkål
  • Älginnanlår med sky, kroppkaka, brynt smör och rostade morötter
  • Lättrökt norsk fjordlax med citronhollandaisesås, kroketter på kungskrabba serverat med jordärtskockspuré, fänkålscrudité samt picklad gurka
  • Helstekt oxfilé rullad i viltcrisp, oxkind och murklor samt selleripuré
  • Hjortfilé med lingonsky och rödbeta på tre sätt samt puré på palsternacka
  • ”Renlägg au vin” – långkokt renlägg i rödvin med pärllök, rökt sidfläsk, Norrländsk ostronskivling, rosmarin, vitlök, persilja och lapskojs
  • Pankofriterade kikärtskroketter med rostade morötter, cocktailtomat och soyabönsvinägrett

Desserter

  • Rårörda blåbär med blåbärssorbet och Skyr smaksatt med vitchoklad samt marängcrisp
  • Surmjölkglass smaksatt med citron, Hannas sockerkaka, havtornskräm och linfröflarn
  • Rostad nordisk mysli, myltade skogsbär med vaniljcrème och åkerbärssorbet
  • Karamelliserad kalvdans med hjortronmylta
  • Handgjorda praliner från Åland med Nordiska smaker

Obs! På Rosella serveras en mindre meny än ovan.