Naturens skafferi – Rosellas meny

Med majestätiska fjäll, djupblå hav och lummiga, vidsträckta skogar är vår nordiska natur helt unik. Så också råvarorna. Landskapens särprägel fick därför också bli inspirationskällan för vår interna mattävling då vi uppmanade vår flottas talangfulla kockar att fånga upplevelserna och smakerna i vår flora och fauna. Deras bidrag till temamenyn är lika enastående som de är välsmakande och du provsmakar dem på våra à la carte-restauranger ombord.

På Rosella serveras en mindre meny än på övriga fartyg.

16/11 2016–8/1 2017

Förrätt

  • Lättrökt fjällröding med räktartar, halstrad gurka, picklad gulbeta samt skaldjursreduktion

Varmrätt

  • Smörstekt sikfilé med ljummen rotfruktssallad och spenat crème, mandelpotatis och sikrom eller
  • Renfilé med enrisrökt renhjärta, stekt brysselkål, picklade lingon serverat med Karl Johan-potatispurée och mörk portvinssås

Dessert

  • Krispig choklad med blåbär på tre sätt; sorbet, sallad och anglaise, serverad med svartpepparmaräng och krumble

3–28/2 2017

Förrätt

  • Jordärtskockssoppa och -chips samt picklade trattkantareller

Varmrätt

  • Stekt gös och kungskrabba med Västerbottenostkrokett, blomkålspuré och skaldjurssky eller
  • Hjortfilé och hjortrillette, potatispuré, svartrot, mörk tranbärssås och timjanolja

Dessert

  • Granskottskryddad äppelkompott på åländska äppel. Karamellkräm och rostad havresmulor samt kvarkglass och äppelkex

Trafikuppehåll på linjen Kapellskär–Mariehamn 9/1–2/2 2017.