XPRS restauranger

På vår kryssare mellan Helsingfors och Tallinn, XPRS, finns alltid någonting gott att äta. Börja dagen med frukost i Red Rose Bar & Café, ta för dig av buffén i Bistro Bella eller ät något nygrillat i Blue Deli. Släck törsten i Viking´s Inn Pub eller pigga upp dig med en kaffe i Café Xpresso.

Spring & Green – Grönare val i vår

Spring & Green – Grönare val i vår

Våren är årstiden för pånyttfödelse och för oss på Viking Line innebär det många nyheter. Idag är det viktigare än någonsin att vara medveten om hur våra liv och våra val påverkar miljön och även hur vi mår. Vi satsar därför på att kunna erbjuda ännu fler gröna alternativ ombord i år. Med Spring & Green vill vi lyfta stärkande värden kring ekologi och hållbarhet, oavsett om det gäller din nattkräm eller vad du har i glaset framför sjöutsikten. Läs mer om Spring & Green

Menyn serveras på våra fartyg 3/4–31/5 2017.


Bistro Buffet

Bistro Bellas buffébord fylls med fräscha läckerheter – från aptitretare, sallader, pastarätter och skaldjur till spännande huvudrätter och desserter. Barnen har sitt eget Ville Viking Buffet, där de hittar sina egna favoriter. Grupper kan boka på förhand à la carte med bordsservering. Vi har listat allergenerna i maträtterna.

Wine & Dine

För- och efterrätten får du själv plocka ihop av det goda som finns på buffébordet och varmrätten beställer du från listan, som består av både klassiker och en mängd annat läckert. Våra omsorgsfullt utvalda viner från världens vinhus finns att avnjuta i restaurangen. Du kan även köpa med dig dina favoriter hem direkt från vinhyllan i restaurangen.

Blue Deli

På den mångsidiga menyn finns både lätta rätter som sallader, smörgåsar, fyllda panini och rejäla huvudrätter direkt från grillen. I samband med Blue Deli finns Deli Shop där man kan köpa med olika delikatesser liksom ost, kallskuret och kryddsåser.

Xpresso Café

Här serveras kaffe på olika sätt, t ex espresso, caffè latte och cappuccino – precis som i Italien. I vitrinen finns läckra bakverk och konditorivaror.

Red Rose Bar Café

Det går bra att börja resan i Red Rose med att njuta av panoramat över havet. Lunch och middag från Blue Deli kan njutas här om man så vill. I Red Rose ordnas program, t ex bingo, talk show osv. Här är också ett lekrum med bollhav för barn samt ett spelrum för lite större barn.

Viking's Inn

Viking XPRS traditionella pub är en utmärkt plats för ett glatt umgänge. I puben serveras traditionella pubrätter, såsom korv med sauerkraut, och givetvis öl. Den rätta platsen för karaoke, och under veckosluten underhåller också en trubadur.

Allergisk?

Vi listar maträtterna i buffén och om de innehåller soja, gluten, nötter eller andra allergener. Se hela listan

Vänligen meddela i förväg om eventuella allergier eller intoleranser. De flesta rätter kan specialanpassas. Vegetariska alternativ finns.