Upplevelsepaket grupper

Som Finlands äldsta stad bjuder Åbo på en spännande historia kantad av kungar och viktiga årtal. I den pittoreska staden vid Aura å möts du också av ett härligt folkliv, skön shopping, krogar, pubar och ett rikt utbud av konst och design.

Nyhet! Guidad rundtur på Kakolafängelset

Kakola är det mest ökända fängelset i Finland. Här förvarades de värsta brottslingarna i 150 år. Miljön är både ångestframkallande och fascinerande på samma gång, och full av de mest otroliga historier. Läs mer.

Prisex 435:-/person inkl busstransfer från Åbo hamn till Kakolafängelset med guide, guidad visning på Kakola, en bit Kakolatårta och kaffe i plåtmugg, busstransfer från Kakola till Åbo centrum. Tid 3 timmar. Viking Line har allotment tisdag 13/9 och 20/9. Andra datum kan bokas on request.


Food Walk

Upplev Åbos matkultur på ett enkelt och smidigt sätt – gör en Food Walk! Med Food Walk-kortet kan ni i valfri ordning besöka fem av de tio speciellt utvalda restaurangerna och caféerna som ingår. Kom ihåg att boka bord. Läs mer.


Åbo och Nådendal på en dag

Se det bästa av Åbo och Nådendal, bland annat med besök på Åbo slott och presidentens sommarbostad Gullranda med den berömda rosenträdgården. I idylliska Nådendal avnjuts en god lunch.

Prisex 560:-/person inkl buss, guide, lunch och inträde vid 35 personer. Tid 6 timmar.


Topp tre – rundtur i Åbo

Tillsammans med en guide besöker ni Åbos tre mest populära sevärdheter: Åbo domkyrka, Hantverksmuseet och Åbo slott. Ni får också veta mer om livet i Åbo och Finland under medeltiden samt hantverkarnas liv under 1800-talet.

Prisex 315:-/person inkl buss, guide och inträde vid 35 personer. Tid 3,5 timmar.


Ölvännens pubrunda

Rundan inleds med en ölkurs i Bryggerirestaurangen Koulu (en f.d. flickskola byggd på 1800-talet) där ni får veta mer om hur öl tillverkas, råvarorna som används och hurdana ölsorter det finns. Ni får också provsmaka två olika sorter. Efter en kort promenad besöks även Nya Apoteket på andra sidan ån, en personlig pub som är en kombination av gammal apoteksmiljö och goda drycker.

Prisex 435:-/person inkl guide och ölkurs med fyra smakprover samt två glas öl vid 35 personer. Tid 2 timmar.


Hemlighetsfulla Åbo

En vandring där guiden visar det Åbo som döljer sig bakom vykortens fasad. Ta del av historier om de tunnlar, källare och underjordiska skatter som ligger under Åbo, liksom avrättningar, nattliv, spöken, brott och annat som har hänt i stadens skumma gränder.

Prisex 55:-/person inkl guide vid 25 personer. Tid 2 timmar.


Åbos varvsindustri

Gör en djupdykning i Åbos varvsindustri och få chansen att uppleva byggandet av världens största kryssningsfartyg. Rundturen inleds vid Forum Marinum, med reparationsdocka, lyftkranar och en utställning som berättar om skeppsbyggandets historia och nutid i staden. Sen fortsätter turen mot varvet Meyer Turku.

Prisex 212:-/person inkl guide vid 15–48 personer. Tid 3 timmar. Bokning senast 14 dagar före avresa.


Flowpark – äventyrsbana uppe bland trädtopparna

Vill din grupp testa modet, balansen och koordinationsförmågan? Då är Flowpark något för er. Här finns 13 upplevelsefyllda banor med fyra svårighetsgrader där ni kan utmana varandra.

Pris mot offert.


Julstaden Åbo

Se hur Åbo, Finlands officiella julstad, förbereder sig inför julen. Sightseeing, besök på Åbo slotts julutställning, lunch på restaurang Pinella (grundad 1836) i Åbos historiska centrum och besök på Sibeliusmuseet ingår.

Pris mot offert.


Rundresor i Finland

Ta hjälp av oss att skräddarsy en spännande och innehållsrik bussresa i Finland. Det finns massor att upptäcka i vårt grannland i öst! Läs mer.