Sibelius Finland Experience, Nationalsalen i Helsingfors

Nationalromantik i centrum! Gör ett höstbesök i härliga Helsingfors och kombinera storstadsshoppingen och turistandet med en inspirerande konsertupplevelse med Jean Sibelius toner i Nationalsalen mitt i city.

Sibelius Finland Experience är en vacker och gripande upplevelse på en knapp timme. Sibelius kompositioner Granen, Romans, Rondino, Valse Triste och Finlandia uppförs på violin och flygel av Sibelius-akademins främsta musiker. Konserten ackompanjeras av ett bildspel med finländska verk, delvis baserad på den berömda grafikern Erik Bruuns konst och bilder.

Till gästerna överlämnas ett Sibelius Finland Experience CD-album som innehåller delar av konsertens musik och historier och man bjuds på ett glas alkoholfritt med fräsch smak från Finland som avnjuts tillsammans med artisterna. Ett unikt minne för livet.

I priset ingår

  • Båtresa Stockholm–Helsingfors t/r med två kvällar ombord och en dag i storstaden
  • Del i Insidehytt. Prisex när två delar hytt
  • Del i dubbelrum på Original Sokos Hotel Helsinki
  • Frukost på hotellet
  • Konsert, konferencier, en multimedia med bilder och ett illustrerat CD-album samt alkoholfri avgångsdrink och träff med artister

Avresa fredagar 24/2–12/5 (med föreställning lördagar) samt alla dagar 14/5–14/9 2017. Priset kan variera med avresedag. Resans pris meddelas när du går vidare i bokningen. Valfritt hotell kan bokas. Transfer till/från hotellet tillkommer och kan ej bokas via Viking Line.

Datum och tid

Evenemanget pågår lördagar 25/2–13/5 och måndag–söndag 15/5–15/9 2017, och startar kl 12.00. Gästerna bes vara på plats ca 15 min (30 min för grupper) före start.

Avresa från Stockholm dagen innan föreställningen. Föreställningen pågår ca en timme utan paus.

Lunch på Brasserie Kämp

Efter konserten kan vi varmt rekommendera lunch på närliggande Brasserie Kämp, på husets motsatta sida mot Esplanadparken. Här kan ni njuta av en god laxsoppa och härliga bakelser, och runda av upplevelsen i Sibelius fotspår.

Adress

Nationalsalen – Kansallissali, Alexandersgatan 44, 00100 Helsingfors.

Mer information

Sibelius Finland Experience är en resa till Sibelius musik och till Finland. Det är enkelt att komma till det centralt belägna Nationalhallen ensam, med vänner eller med gäster. Föreställningen är lämplig för alla åldrar.

Med hjälp av den levande musiken och bilderna kan man nå hjärtat av den finländska kulturen. Artisterna hör till Sibelius-Akademins främsta musiker , och den konstnärliga rådgivaren är professor Erik T. Tawaststjerna. Han har arrangerat musiken på CD-albumet som han och hans fru mästarpianisten Hui-Ying Liu har spelat in.

Konserten äger rum i den nationalromantiska Salen som är ritad av arkitekterna Gesellius, Lindgren och Saarinen. Salen ligger mitt i centrum in det anrika Pohjola huset. Själva byggnaden är ett mästerverk i finsk nationalromantisk stil från 1901. Konstnären Hilda Flodins unika skulpturer på gatuplan önskar gästerna välkomna till en trappa upp och en upplevelse mitt i stan, mitt på dagen.

Konserten inleds av en konferencier och den illustreras med finländska bilder och färger. Professor Erik Bruun som är en ikon inom den finländska designen har varit med och utarbetat bildspelet. Som Jean Sibelius kompositioner är hans konst en nyckel till den finländska naturen och till det finländska sinnet.

Utsett till ett av Europas "Once In A Lifetime Experiences" av Viator och Tripadvisor!

Sibelius Finland Experience (pdf)

Sibelius

Jean Sibelius (1865–1957) är Finlands nationalkompositör. Det var han som fann den finländska tonen. Än idag är han förmodligen den mest kända finländaren. Förutom Finlandia och violinkonserten har mästaren skapat sju symfonier och hans konstverk håller sig levande från generation till generation.

Original Sokos Hotel Helsinki

Okomplicerade och trivsamma Original Sokos Hotel Helsinki befinner sig mellan Ateneum och Senatstorget, mitt i huvudstadens puls vid dess livliga shoppingområde. Alla hotellrum är inredda med ungdomligt, skandinaviskt tema. Hotellets trivsamma restauranger Fransmanni och Memphis erbjuder mångsidig mat i en avkopplad miljö.

Fakta

Läge: Mitt i huvudstadens puls, mellan Ateneum och Senatstorget. 0,5 km till hamnen.
Restauranger: Frans & Amélie och Memphis erbjuder mångsidig mat i en avkopplad miljö.
Övrigt: Två bastuavdelningar. Kundbastu ingår i priset och den är öppet varje dag för damer kl 16.00–19.00 och herrar kl 19.00–21.00.
Adress: Glogatan 8, 00100 Helsingfors
Tel: +358 20 1234601
E-post: hotelhelsinki.helsinki@sokoshotels.fi

Så här bokar du

  1. Välj önskat avresedatum och antal personer bokningskalendern, klicka på "visa"
  2. Gör dina övriga val i onlinebokningen, hytt och måltider etc
  3. I steg 4 Anslutningar & Destination kan du lägga in de utflykter du vill göra