Upplevelsepaket grupper

Med sina 6 500 öar erbjuder skärgårdsriket Åland unika upplevelser där havet alltid är nära. Här är avstånden korta och tempot lite lugnare och det är ett paradis för alla som vill njuta av naturnära aktiviteter året runt.

Historisk rundtur

Ni tittar närmare på Ålands rika historia och besöker Bomarsunds fästningsruiner och museum (Telegrafen), Sunds kyrka, Kastelholms slott och friluftsmuséet Jan Karlsgården. Kaffe och Ålandspannkaka serveras på Smakbyn i regi av matprofilen Michael Björklund.

Prisex 165:-/person vid 35 deltagare inkl guide, inträde, kaffe och Ålandspannkaka. Ej entré till Kastelholms slott.


Konstrunda

Ni utforskar åländsk bildkonst och besöker konstnären Kjell Ekströms ateljé i Önningeby, Jomala kyrka och Önningeby museum där kaffe och Ålandspannkaka serveras. I Mariehamns sjökvarter tittar ni närmare på båtbyggartraditionerna och lokalt hantverk.

Prisex 207:-/person vid 35 deltagare inkl guide, inträde, kaffe och Ålandspannkaka.


Sjöfartsrunda

Ni besöker platser förknippade med Ålands maritima kulturarv. Pellas skeppargård visar livet i ett redarhem i slutet av 1800-talet. Här serveras även kaffe och Ålandspannkaka. I Mariehamn följer om- och tillbyggda Ålands sjöfartsmuseum samt museifartyget Pommern.

Prisex 243:-/person vid 35 deltagare inkl guide, inträde, kaffe och Ålandspannkaka.


Ölprovning på Stallhagen

Ni besöker Stallhagens charmiga bryggeri i Godby som framställer öl i liten skala enligt hantverksmässiga metoder. Här provsmakar ni öl i kombination med en smaktallrik. Sedan åker ni vidare och besöker Judys Hantverk & inredning i Jomala. Här tillverkas och säljs keramik av Judy Kuitunen som kombinerar ny fräsch design med traditionellt hantverk, men även andra spännande produkter av åländska hantverkare.

Prisex 377:-/person vid 35 deltagare inkl guide, provsmakning och smaktallrik.


Smaka på Åland

Ni hälsar på i Smakbyn vid Jan Karlsgården som drivs av den åländske matprofilen Michael Björklund. Här tillverkas Tjudö vingårds drycker som ni provsmakar i kombination med en smaktallrik. Sedan åker ni vidare till Judys Hantverk & Inredning i Jomala. Här tillverkas och säljs keramik av Judy Kuitunen som kombinerar ny fräsch design med traditionellt hantverk, men även andra spännande produkter av åländska hantverkare.

Prisex 365:-/person vid 35 deltagare inkl guide, dryckesprovning (vin eller äppeljuice), smaktallrik, kaffe och Ålandspannkaka.


Matlagning med Micke på Smakbyn

I Smakbyn bjuds det på nya och gamla smaker, fina råvaror och upplevelser för alla gäster från när och fjärran. Här får ni möjlighet att uppleva matlagning när den är som bäst tillsammans med stjärnkocken Michael Björklund.

Prisex 1473:-/person vid 12 deltagare inkl en trerättersmiddag som tillagas och äts tillsammans, receptkompendium till alla deltagare, Smakbyns förkläde samt öl och vin. Prisex med alkoholfritt alternativ 1155:-/person.


Sommar på Silverskär

En härlig dag på natursköna Silverskär som inkluderar en guidad rundtur med anekdoter ur historien och egentid att njuta av naturen. Möjligt att skräddarsy aktiviteter mot tillägg, så som femkamp, kajaktur, sälsafari och båtutflykt.

Prisex 750:-/person vid 35 deltagare inkl guidat program med lunch, Ålandspannkaka och snaps.


Segla i skärgården med galeasen Albanus

Fartyget är en replika av en galeas med samma namn från bondeseglationstiden. Byggd av åländska tallar och sjösatt i Mariehamn 1988. Besättning ingår men deltagarna får gärna själva hjälpa till att segla Albanus. 

Prisex 335:-/person vid fyra timmars segling. 420:-/person vid sex timmars segling. Gäller vid 35 deltagare.


Fiska tillsammans med en fiskeguide

En fiskeresa ger möjligheten att åka ut och uppleva den åländska naturen och fisket tillsammans med en kunnig guide. Åland är ett fiskeparadis som lämpar sig för året-om-fiske, och då Åland är varsamma med sina fiskevatten hanteras större delen av fiskarna varsamt och släpps tillbaka i vattnen.

Prisex 5400:-/grupp med 1–4 personer inkl guide, båthyra, fiskekort, utrustning och flytväst.


Naturvandring

Från slutet på april ända fram till augusti står de åländska ängarna och hagarna i blom, med en ständigt växlande blomsterprakt. Vandringen följer dels naturstigen i Nåtö naturreservat samt tar er till Tullarns äng, men även i staden Mariehamn kan man se vackra lövängar.

Prisex 114:-/person vid 35 deltagare inkl guide, kaffe och Ålandspannkaka.


Trädgårdsvisning

Guiden visar er runt i en vacker trädgård i Lemland. Det finns sedan tid för er att själva gå runt och njuta av fägringen.

Prisex 160:-/person vid 15–50 deltagare inkl guide, kaffe och Ålandspannkaka.


Besök i Eckerö

Guidad rundtur med besök på Ålands jakt- och fiskemuseum, som visar ålänningarnas vardag förr, samt Eckerö Post- och tullhus, vars byggnad representerar den ryska tiden på Åland och i Finland och som idag är en viktig del av det åländska kulturarvet.

Prisex 175:-/person vid 35 deltagare inkl guide, inträde, kaffe och Ålandspannkaka.


Curling

På Vianor Curlingcenter i Eckerö kan ni introduceras i konsten att spela curling. Efter lite övningar väntar höjdpunkten – att spela match!

Prisex 4015:-/grupp med 4–10 deltagare inkl en bana (2 timmar), instruktör och utrustning.


Vikingabyn

Besöket startar vid Borgboda och tar er, via kyrkan, till Vikingabyn i Kvarnbo. Häng med och upplev vikingatiden i nutid!

Prisex 92:-/person vid 35 deltagare inkl guide och kaffe med tilltugg.


Vikingagästabud

Välj mellan Hlödvers, Hildurs och Frejas gästabud. I samtliga ingår välkomstceremoni och en spännande måltid, till exempel asarnas välsmakande köttkok med säsongens rotgrönsaker och speltgryn. Personalen är klädd i tidstypiska kläder – och varje gäst får såklart också vikingakläder att låna.

Prisex 285:-/person vid 35 deltagare inkl ovannämnda program, exkl guide.