Författarkryssningar på Rosella 9/5, 5/9, 4/10 och 7/11 2017

Träffa några av Sveriges mest populära författare ombord på Rosella! Arne Dahl, Ernst Brunner, Herman Lindqvist och P.C. Jersild stiger ombord och talar om sitt författarskap och sina senaste böcker.

I prisexemplet ingår

  • Dagskryssning Kapellskär–Mariehamn
  • Anslutningsbuss t/r Kapellskär (från Södertälje, Stockholm Central och Norrtälje)
  • Lunch i Bistro Buffet inkl vin, öl, läsk och kaffe
  • Författaren för dagen berättar om sitt författarskap och sin senaste bok

Prisexemplet gäller avresa 9/5, 5/9, 4/10 och 7/11 2017. Begränsat antal platser. Reservation för ändringar. Ta med id-handling.

Program

  • 09.30 Ankomst i Kapellskär
  • 09.45 Ombordstigning. Fika finns att köpa i Fun Club där evenemanget äger rum.
  • 10.30 Författaren startar
  • 12.00 Rosella avgår. Bistro Buffet inkl dryck. Möjlighet att ta del av Rosellas ordinarie kryssningsprogram.
  • 17.30 Rosella tillbaka i Kapellskär
  • Buss hem

Författare

Arne Dahl 9/5

Från utfattig och svårmodig poet till miljonsäljande deckarförfattare, det blev Jan Arnalds resa när han bytte namn och genre 1996. Pseudonymen Arne Dahl kom tillvärlden och har utmynnat i ett 15-tal kriminalromaner.

I Sverige har han en stor läsekrets och där flera kritiker ser honom som den bästa kriminalförfattaren i Sverige. Efter böckerna om A-gruppen har Arne Dahl fortsatt med den fristående fortsättningen om Opcop, en kvartett som inleddes Viskleken (2011) och som utsågs till årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Inland (utkommer i april 2017)

När den förre detektiven Sam Berger slår upp ögonen har han ingen aning om var han befinner sig. Allt är vitt, en värld utan tecken. Men så står Molly Blom vid hans sida och han inser att de två är på flykt undan en rättvisa som slutat vara rättvis.

I den hisnande uppföljaren till succén Utmarker får Sam och Molly ett oväntat uppdrag som rör ett obehagligt fall från det förflutna. Mördaren är sedan länge dömd och fängslad, men är han verkligen skyldig? Inland är en gastkramande resa in mot mörkrets iskalla hjärta, det är Arne Dahl i högform.


Ernst Brunner 5/9

Ernst Brunner är en av våra främsta prosaister och lyriker. Förutom ett stort antal romaner och diktsamlingar har han i biografisk form skildrat Edith Södergran, Carl Michael Bellman, Karl den tolfte och Jacob Johan Ankarström. Senast har han givit ut den självbiografiska trilogin Där går han.

Ernst Brunners författarskap har rönt stora framgångar och han har belönats med bland annat Aftonbladets litteraturpris, Svenska Dagbladets litteraturpris, Gerhard Bonniers lyrikpris och Bellmanpriset.

Under sommaren 2017 kommer Ernst Brunner med den första biografin som utgår från människan Emanuel Swedenborg. Här tecknar Brunner med historisk noggrannhet en levande bild av den kontroversiella vetenskapsmannen, bibeltolkaren, teosofen och hans tid.


Herman Lindqvist 4/10

Herman Lindqvist, född i Bromma, Stockholm 1943, är journalist, författare och populärhistoriker. Han har varit korrespondent i Prag, Paris och Beirut för Aftonbladet och senare för Expressen i Bangkok och Kairo. Han har också varit anställd på TV 1 och var tv:s Asienkorrespondent i Tokyo och senare Sveriges Radios korrespondent i Paris under fem år.

Herman Lindqvist är uttalad rojalist och i hans texter står kungligheter och andra makthavare i centrum. Han har en djup kunskap om Sveriges kungahus, som han skrivit flera böcker om, senast Kungligt och mänskligt (2010). Han har också undervisat prinsessorna Victoria och Madeleine i Sveriges historia.

2017 kommer han ut med boken Mannerheim: marsken – masken – myten i samband med att Finland fyller 100 år som republik och det är 150 år sedan marskalk Mannerheim föddes.


P.C. Jersild 7/11

P.C. Jersild, född 1935 i Katrineholm, är en svensk författare och läkare verksam inom psykiatri och socialmedicin. Han växte upp i Bromma och hans författarskap omfattar närmare 40 böcker. Jersild har belönats med SvD:s litteraturpris och Litteraturfrämjandets stora romanpris. Hans kanske två mest kända och uppskattade romaner är Barnens ö (1976) och Babels hus (1978).

Om Jersilds nya roman som utkommer 2017 Ett annorlunda äldreboende byggs upp på Djurgården i Stockholm efter att Tivoli Gröna Lund har gått i konkurs. Bland de boende finns två gamla bröder, där den yngre försöker hålla ordning på den äldres eskapader. Anläggningen döps till Bliss Gardens – Lycksalighetens trädgårdar – men i folkmun får den heta De saligas ängder, eller kort och gott Kalkbrottet. Romanen är en absurd skrattspegel på vår syn om åldrande och död.