ALAND Pommern

Minisemester i Mariehamn

Ålands mysiga huvudstad är väl värd ett besök, med gott om sevärdheter för både stora och små. Här finns en rik historia, intressanta museer, mysiga caféer och hav och natur alldeles runt knuten. Skönt boende på Hotell Pommern ingår och just nu bjuder vi på välkomstdrink!

I priset ingår

  • Båtresa t/r Mariehamn från Kapellskär eller Stockholm
  • Del i dubbelrum inkl frukost på Hotell Pommern
  • Trerätters skärgårdsmeny exkl dryck på Hotell Pommern
  • Välkomstdrink

Erbjudandet gäller t o m 30/12 2016. Priset kan variera med avresedag, avreseort samt avgångstid. Resans pris meddelas när du går vidare i bokningen.


Hotell Pommern

Ålands nyaste hotell erbjuder komfort och hög standard. 95 helt nya, moderna och fräscha rum: dubbelrum, 3-personers rum och familjerum.

Hotellets restaurangmiljö bjuder in till mångsidiga smakupplevelser under dygnets olika tider, med mat som bygger på det nya nordiska köket och ett säsongsbaserat urval av våra fina lokala råvaror.

  • Läge: I centrala Mariehamn, 1,2 från Västra hamnen
  • Restauranger:  I hotellets restaurang serveras frukost, lunch och middag. Bar och sommarterrass.
  • Övrigt: Bastu
  • Adress: Norragatan 8–10, 22100 Mariehamn

Museifartyget Pommern

Ett besök på museifartyget Pommern är nästan ett måste när du är på besök i Mariehamn. Fartyget är byggt i Skottland 1903, och är det enda fyrmastade segelfartyget i världen som finns bevarat i sitt ursprungliga skick. Det mesta som fanns när Pommern seglade mellan Australien och Europa med vete i lasten, finns att beskåda än i dag.

Ålands Sjöfartsmuseum

Titta närmare på Ålands Sjöfartsmuseum som speglar Ålands rika sjöfartstradition med maritim historia och kulturarv. Det är vid sidan av Pommern en av Ålands främsta sevärdheter. Utställningarna är planerade enligt fyra huvudteman – segelsjöfart, maskinsjöfart, skeppsbyggnad och sjösäkerhet.

Sjökvarteret

Ta en promenad i sjökvarteren och se hur träbåtar och skutor byggs och underhålls. Här, vid östra strandkanten i Mariehamn, lever de gamla båt- och skutbyggartraditioner vidare. I museet visas flera utställningar och i verkstaden pågår ofta något båtbygge. I hantverkshuset SALT kan du titta in i hantverkarnas ateljéer och se hur de arbetar.


Alltid bäst pris på webben. Vid bokning på telefon eller i butik tillkommer en serviceavgift. Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.