Minisemester med Mumin

För alla barnfamiljer som vill fylla sommaren med äventyr är Muminvärlden ett bergsäkert kort. Strax utanför Åbo, intill idylliska Nådendal, träffar ni Lilla My, Snusmumriken och alla mumintrollen som välkomnar stora och små till äventyrsparken för teaterpjäser, lekar och aktiviteter hela dagen. Ett tips är att packa ner både picknickfilt och badkläder, för det kan vara välkommet att få svalka sig under en fullspäckad sommardag.

MUMINVÄRLDEN ÄR STÄNGT FÖR DEN HÄR SÄSONGEN!
Som medlem i Viking Club får du info inför nästa sommar först av alla.

Mumins långa historia

Tove Janssons första muminbok, "Småtrollen och den stora översvämningen", utkom 1945 och spred glädje under krigsåren. Där började Mumintrollens framgångshistoria. 

Nyheter sommaren 2016

Bekanta dig på nytt med Hemulens hus, som är nyrenoverat och uppiffat. Muminhuset har också fått ny inredning. Missa inte Häxan och Alisas flygskola, som bjuder på massor av spänning!

Kailo är Mumintrollens egen ö i Nådendal

Muminvärlden ligger på en ö som du når via en gångbro från hamnen i Nådendal. Glöm inte att packa ner badkläderna och ta ett svalkande dopp. Bekanta dig med ön

Nådendal är nära

Nådendal är en pittoresk skärgårdsstad. Inte konstigt att både Mumintrollen och presidenten valt att bosätta sig här på sommaren. Staden ligger bara en och en halv mil från Åbo och är en charmig badort med vackra trähus och en skön atmosfär.

Öppettider

Muminvärlden har öppet varje dag 11/6–14/8 2016 kl 10.00–18.00 och 15–28/8 2016 kl 12.00–18.00.

Äventyrsön Väski

Äventyrsön Väski, som ligger mitt emot Muminvärlden och passar något större barn, har öppet dagligen kl 11.00–18.00 under perioden 28/6–14/8 2016. Här kan man klättra, hoppa, glida längs en vajer, vaska guld och skjuta med pilbåge.

Ta bussen till Muminvärlden

Du tar dig lättast till Muminvärlden med Muminbussen som går från hotellet, biljetter kan köpas separat mot tillägg på hotellet eller direkt ombord. Se tidtabell för Muminbussen. Du kan också ta buss 1 från hamnen i Åbo till Salutorget och byta till buss 6 eller 7 som går till Nådendal.

För dig med egen bil

Kör först in mot Åbo och följ sedan skyltarna mot Nådendal och Muminparkeringen. Om du använder en gps ska du ange adressen Tuulensuunkatu 12, Nådendal. Du hittar länk till en reseplanerare här.