Food Garden restaurant

Amorellas restauranger

Ombord på på Åbokryssare Amorella kan vi duka fram allt från högklassiga trerättersmenyer till generösa bufféer och aptitretande tapas.

Nyhet! Ella´s Steak House

Nu har vi uppgraderat Ella's till ett riktigt steakhouse. I en välkomnande miljö serverar vi rätter med inspiration från det amerikanska köket. Vad sägs om en högrevsburgare, kycklingvingar eller American pancakes? Ett populärt koncept som uppskattas av hela familjen.

Ett extra plus är att du kan välja förrätter och desserter från Food Garden-bordet.


Spring & Green – Grönare val i vår

Spring & Green – Grönare val i vår

Våren är årstiden för pånyttfödelse och för oss på Viking Line innebär det många nyheter. Idag är det viktigare än någonsin att vara medveten om hur våra liv och våra val påverkar miljön och även hur vi mår. Vi satsar därför på att kunna erbjuda ännu fler gröna alternativ ombord i år. Med Spring & Green vill vi lyfta stärkande värden kring ekologi och hållbarhet, oavsett om det gäller din nattkräm eller vad du har i glaset framför sjöutsikten. Läs mer om Spring & Green

Menyn serveras på våra fartyg 3/4–31/5 2017.


Food Garden

Välkommen till vår omtyckta à la carte-restaurang ombord på Amorella. Den mångsidiga menyn innehåller en rad populära klassiker och ett spännande urval från andra matkulturer.

För- och efterrättsbordet

Food Garden Table bjuder på läckerheter från jordens alla hörn och på det fantastiska delikatessbordet hittar du allt du kan drömma om. Kombinera fritt med din huvudrätt från a la carten.

Skaldjursplatå med hummer

Avnjut en skaldjursplatå ombord till det förmånliga priset 447:-. Då ingår bland annat hummer, havskräftor, musslor, ostron samt färska och rökta räkor. Kostar ofta det dubbla i land. Förboka här på webben i samband med din bokning (förbokning ska ske senast tre dygn före avresa).

Frukost med guldkant

Börja dagen på bästa sätt med frukost i Food Garden där vi dukar upp en lyxig frukost i lugn och skön miljö. I priset ingår ett glas mousserande vin och kaffe och te serveras vid bordet. Du får själv välja din frukost ur frukostbordets rikliga sortiment.

Vinsortiment

Våra omsorgsfullt utvalda viner från världens vinhus finns att avnjuta i restaurangen. Du kan även köpa med dig dina favoriter hem direkt från vinhyllan i restaurangen.

Tapas & Wine

Här serveras kalla och varma tapas och 
du kan komponera din egen sallad av valfria ingredienser. Som pricken över i finns dessutom ett väldigt bra vinsortiment.

Låt en flaska vin få följa med hem

Du kan köpa alla viner per glas och är det något som faller dig riktig bra i smaken kan du köpa med det hem.

Afternoon Tea

På eftermiddagarna ombord på Amorella kan du njuta av Afternoon Tea. Sandwichar, scones, bakverk och te som serveras direkt vid ditt bord – och varför inte lyxa till det med ett glas mousserande vin! Förboka för bästa pris och bekräftad plats. Perfekt alternativ för dig som dagskryssar mellan Stockholm och Mariehamn.


Viking Buffet

I Viking Buffet tar du själv för dig av allt det som ska finnas på ett traditionellt smörgåsbord och mer därtill. Du väljer mellan förrätter, varmrätter och desserter och tar så mycket du vill av dina favoriter. Vin, öl, läsk och kaffe ingår i priset. Det finns alltid vegetariska alternativ.

Favoriter du känner igen, nya smaker och en internationell touch

Utöver mer traditionella buffeträtter kommer du att bli glatt överraskad av fräscha influenser från Medelhavet och Asiens kök liksom moderna rätter tillagade av närproducerade råvaror. Buffetbordet innehåller även lättare alternativ för dig som vill äta både gott och nyttigt.

Frukost som ger dig en bra start på dagen

Varje morgon serverar vi en riklig frukost i Viking Buffet som garanterat ger dig en bra start på dagen.

Allergisk?

Vi listar maträtterna i buffén och om de innehåller soja, gluten, nötter eller andra allergener. Se hela listan

Vänligen meddela i förväg om eventuella allergier eller intoleranser. De flesta rätter kan specialanpassas. Vegetariska alternativ finns.


Boka resa

Öppettider

Food Garden

Stockholm–Åbo1
20.00–22.30

Åbo–Stockholm2
Frukost 08.30–11.00
Lunch lör–sön 11.30–13.30
Middag 16.00–18.30


Viking Buffet

Stockholm–Åbo1
Frukost 05.30–08.30
Middag 20.00, 20.30, 22.30*

Åbo–Stockholm2
Frukost 08.30–09.30
Lunch 12.00 och 12.15
Middag 14.45, 15.00, 17.00*


Ella´s Steak House

Stockholm–Åbo1
20.00–22.30

Åbo–Stockholm2
12.00–18.30


Tapas & Wine

Stockholm–Åbo1
Mån–sön 20.00–23.00 (nattmat serveras vid behov)

Åbo–Stockholm2
Sön–tors 12.00–19.00
Fre–lör 09.00–19.00


1 Svensk tid
2 Finsk tid
* Vid behov

Take away-frukost

Reser du med Åbofartygen kan du förboka frukostpaketet för 100:-. I priset ingår: Take away-frukost med valfritt kaffe/te, juice, yoghurt, frukt, choklad (endast på Viking Grace), smörgås samt en vattenflaska.

Boka i förväg
Den praktiska take away-frukosten kan du ta med dig i bilen eller bussen när du lämnar fartyget på morgonen i Åbo eller Stockholm. Enkelt och bekvämt! Förboka i samband med din resa och hämta i caféet innan ankomst. Gäller på kvällsavgångarna från Stockholm respektive Åbo.