Upplevelsepaket grupper – Borgå

Finlands näst äldsta stad, Borgå, är en vacker och historisk ort med en tidlös och unik stämning som lockar turister från hela världen. Strandbodarna, kullerstensgatorna och de idylliska trädgårdarna gör 
Gamla stan i Borgå till en unik historisk stadsmiljö.

Konst och Form i Borgå

Följ med till Borgå, staden där den finska formgivningen föddes. Ni besöker Gamla Rådhusets konstavdelning och intar lunchen på restaurang Hanna-Maria i Gamla Stan. Ni fortsätter sedan till Gumbostrands skärgårdsby och det unika konstcentret Konst & Form. Där bekantar ni er med skandinavisk nutidskonst och avnjuter kaffe med hembakat dopp.

Tid 6,5 timmar. Prisex vid 35 deltagare: 640:-/person inkl buss, svenskspråkig guide, inträde samt lunch och kaffe med kaffebröd.


En dag i historiska Borgå med besök i J L Runebergs hem

En stadsrundtur i Borgå, Finlands näst äldsta stad. Under den guidade promenaden berättar guiden om stadens historia samt viktiga händelser och personer. Efter en lunch på restaurang Hanna-Maria i Gamla stan följer ett besök i nationalskalden Johan Ludvig Runebergs hem som idag är museum.

Tid 6,5 timmar. Prisex vid 35 deltagare: 560:-/person inkl buss, svenskspråkig guide, inträde samt lunch.


Pärlor i Borgå med besök i J L Runebergs hem samt en övernattning på Haikko Kongresshotell

Guiden presenterar Borgås arkitektur från medeltid till nutid. Lunch i anrika restaurang Gamla Lagmannen, besök i nationalskalden J L Runebergs hem och därefter vackra Haikko Herrgård med eftermiddagskaffe, guidning, trerätters-middag och övernattning i dubbelrum med frukost.

Tid 2 dagar. Pris mot offert, tel 08-452 40 40.

Herrgårdsresa i Östra Nyland

Första besöksmålet är ståtliga Malmgårds slott med guidning och möjlighet att köpa gårdens ekologiska produkter i Gårdsboden. Därefter lunch på Rudom Gård i Lappträsk med information om gårdens historia och anknytning till den berömda och mångsidiga skulptören Ville Vallgren.

Tid 6,5 timmar. Prisex vid 35 deltagare: 826:-/person inkl buss, svenskspråkig guide, inträde samt lunch.


Herrgårdsresa i Östra Nyland samt en övernattning på Haikko Kongresshotell

Rundresa enligt samma koncept som ovan, med besök på Malmgårds slott och Rudom Gård inkl lunch. Bussen går sedan tillbaka till Borgå för en rundtur i staden och därefter vidare till Haikko Herrgård, numera även kongresshotell. Där blir det eftermiddagskaffe, trerättersmiddag samt övernattning i dubbelrum inkl frukost.

Tid 2 dagar. Pris mot offert, tel 08-452 40 40.


Pärlor i Borgå med besök på Hommanäs gård

Resan börjar med ett besök i den historiska kuststaden Borgå där guiden berättar om arkitekturen från dåtid till nutid. Lunch i Hommanäs Gård där gårdens värdinna Brita förmedlar dess historia. Eftermiddagskaffe på vackra Haikko Herrgård med guidning.

Tid 7 timmar. Pris mot offert, tel 08-452 40 40.


Pärlor i Borgå med besök på Hommanäs gård samt en övernattning på Haikko Kongresshotell

Njut av en dag i det historiska Borgå, Finlands näst äldsta stad beläget cirka 5 mil öster om Helsingfors. Stadsturen startar med temaguidning som presenterar stadens arkitektur från medeltiden fram till våra dagar. Ni besöker också Gamla Rådhuset. Därefter äter ni lunch på Hommanäs Gård, där gårdens värdinna Brita berättar om gårdens historia. Turen avslutas med att ett besök på Haikko Herrgård med eftermiddagskaffe och en guidad tur om gårdens historia. Övernattning i dubbelrum inkl trerättersmiddag och frukost.

Tid 2 dagar. Pris mot offert, tel 08-452 40 40.


Upptäck den idylliska Lovisanejden samt en övernattning på Hotell Degerby

Dagen inleds med en guidad rundtur i Lovisa, Drottningstaden. Hör om dess utveckling från gräns- och fästningsstad till badort och sjöfartsstad och vidare till dagens idylliska småstad. Därefter lunch på den legendariska restaurangen Lovisa Kapellet. Nästa dag besöker ni Bonga slott, där den berömda konstnären Riitta Nelimarkka har sitt fascinerande galleri, och Malmgård slott, med sin ståtliga karaktärsbyggnad i renässansstil från 1800-talet och en historia som sträcker sig ända till 1600-talet. Programmet avslutas med ett besök på Rudom Gård i Lappträsk med lunch och historier om gården och dess anknytning till skulptören Ville Vallgren. 

Tid 2 dagar. Prisex vid minst 30 deltagare1790:-/person inkl svenskspråkig guide, inträde, lunch x 2 samt en övernattning på Hotell Degerby med del i dubbelrum inkl frukost. I priset ingår ej busstransport.


Hem och trädgårdar i Lovisa samt en övernattning på Haikko Kongresshotell

Lovisa är en grön stad med förtjusande trädgårdar i historiska kvarter med trähus. Besök i en rosengård, en gammal klematisträdgård, en prunkande villaträdgård, Kommendantens trädgård samt Rosens och Ungerns område. Efter lunch i Ulrikahemmet väntar Eija's Garden med trädgårdsupplevelser och kaffe. Därefter praktfulla tar ni er an Haikko Herrgård, en trerättersmiddag samt övernattning i dubbelrum med frukost.

Tid 2 dagar. Pris mot offert, tel 08-452 40 40.