Ålands Sjödagar juli 2017

En av sommar Ålands största och mest välbesökta kulturevenemang med ca 20 000 besökare. Evenemanget återkommer i juli 2017.

Den genuina maritima miljön med traditionella segelfartyg, skötbåtar, snipor, försäljare, hantverkare och artister från världens olika hörn bidrar till den folkliga och avslappnande atmosfären som blivit kännetecknande för evenemanget.

I priset ingår

  • Båtresa t/r Kapellskär-Mariehamn
  • En övernattning på Hotell Cikada med del i dubbelrum inkl frukost

Vid avresa från Stockholm gäller prisex 543:- per person, medlemspris 523:- per person.

Erbjudandet gäller för evenemanget i juli 2017. Priset kan variera med avresedag, avreseort och avgångstid, samt barnens antal och åldrar. Resans pris meddelas när du går vidare i bokningen.


Program under Sjödagarna

Sjösäkerhetsdagen, 20 juli

Årets Sjödagar inleds med den välbesökta Sjösäkerhetsdagen. Hantverkare och matförsäljare slår upp sina tält och portar för att bjuda på årets marknad. För de små finns teater, högläsning och populära piratturer.

Hantverkardagen, 21 juli

Deltagare från Ålands alla konsthantverkare. Demonstrationer, prova-på och försäljning av hantverksprodukter från smide på en fältässja till tovning och virkning.

Folkmusikdagen, 22 juli

Öppen scen, buskspel och proffsmusiker.

Maritima dagen, 23 juli

Kappsegling med allmogebåtar på Slemmern.

Barnens Dag, 24 juli

Festivalens sista dag och sista chansen att njuta av festivalstämningen! Under dagen kan barnen bland annat gå på pirattur eller tälja sin egen barkbåt och kappsegla med den.

Läs mer på www.alandssjodagar.ax

Ville Viking piratkryssningar

Fjolårets populära piratkryssningar med galeasen Albanus är tillbaka! I år erbjuder Ville Viking dubbelt så många seglatser!

Barnen får först träffa Ville Viking i Skuthallen innan avfärd och sedan åka på en cirka två timmar lång kryss­ning. Hissa piratflaggan, sök efter guldpengar och få en egen tatuering – en upplevelse för hela familjen!

Avfärd: torsdag 21.7 och fredag 22.7 kl. 12.00 och 15.00.
Samling kl. 11.45 eller 14.45 i Skuthallen i Sjökvarteret.

Viking Club-pris: 10 € per person, mot uppvisande av Viking Lines medlemskort.
Ordinarie pris: 25 €.
Biljettbokning och frågor: albanus@aland.net

Bokningen bekräftas efter mottagen betalning. Begränsat antal platser, först till kvarn!
I mån av plats kan biljetter köpas även under sjödagarna. Fråga i informationen. Egen flytväst medtages.


Alltid bäst pris på webben. Vid bokning på telefon eller i butik tillkommer en serviceavgift. Begränsat antal platser. Medtag id-handling. Reservation för ändringar och slutförsäljning. Läs om åldersgräns och andra resevillkor/regler.