Moomin

Muminvärlden

Tillbringa en dag med Tove Janssons älskade Muminfigurer i Muminvärlden – en temapark för barn och familjer som grundas på den älskade finländska konstnären och berättaren Tove Janssons böcker. Kom och se de nya teaterföreställningarna, upplev spänningen i Häxans flygskola och kika på den nya inredningen i Muminhuset.

TYVÄRR HAR DATUMET PASSERAT FÖR DENNA KRYSSNING!
Som medlem i Viking Line Club får du info om kommande tillfällen först av alla.

Mumins långa historia

Tove Janssons första muminbok, "Småtrollen och den stora översvämningen", utkom 1945 och spred glädje under krigsåren. Där började Mumintrollens framgångshistoria. 

Nyheter sommaren 2016

Bekanta dig på nytt med Hemulens hus, som är nyrenoverat och uppiffat. Muminhuset har också fått ny inredning. Missa inte Häxan och Alisas flygskola, som bjuder på massor av spänning!

Kailo är Mumintrollens egen ö i Nådendal

Muminvärlden ligger på en ö som du når via en gångbro från hamnen i Nådendal. Glöm inte att packa ner badkläderna och ta ett svalkande dopp. Bekanta dig med ön

Nådendal är nära

Nådendal är en pittoresk skärgårdsstad. Inte konstigt att både Mumintrollen och presidenten valt att bosätta sig här på sommaren. Staden ligger bara en och en halv mil från Åbo och är en charmig badort med vackra trähus och en skön atmosfär.

Öppettider

Muminvärlden har öppet varje dag 11/6–14/8 2016 kl 10.00–18.00 och 15–28/8 2016 kl 12.00–18.00.

Äventyrsön Väski

Äventyrsön Väski, som ligger mitt emot Muminvärlden och passar något större barn, har öppet dagligen kl 11.00–18.00 under perioden 28/6–14/8 2016. Här kan man klättra, hoppa, glida längs en vajer, vaska guld och skjuta med pilbåge.

Ta bussen till Muminvärlden

Du tar dig lättast till Muminvärlden med Muminbussen som går från hotellet, biljetter kan köpas separat mot tillägg på hotellet eller direkt ombord. Se tidtabell för Muminbussen. Du kan också ta buss 1 från hamnen i Åbo till Salutorget och byta till buss 6 eller 7 som går till Nådendal.

För dig med egen bil

Kör först in mot Åbo och följ sedan skyltarna mot Nådendal och Muminparkeringen. Om du använder en gps ska du ange adressen Tuulensuunkatu 12, Nådendal. Du hittar länk till en reseplanerare här.

Pris entrébiljett, 2 dagar

  • Vuxen 249:-
  • Barn 2–17 år 249:-
  • Barn 0–1 år 0:-

Pris entrébiljett, 2 dagar + Muminbuss t/r, 1 dag

Gäller endast vid bokning av hotellövernattning på Sokos Hotel Hamburger Börs, Sokos Hotel Seurahuone eller Radisson Blu Marina Palace. Extra bussbiljett för dag 2 kan köpas i hotellets reception eller ombord på bussen.

  • Vuxen 375:-
  • Barn 2–14 år 315:-
  • Barn 0–1 år 0:-

Priser giltiga 11/6–28/8 2016.

Så här bokar du

  1. Välj önskat avresedatum och antal personer bokningskalendern, klicka på "visa"
  2. Gör dina övriga val i onlinebokningen, hytt och måltider etc
  3. I steg 4 Anslutningar & Destination kan du lägga in de utflykter du vill göra