Smaka på Åbo

Åbos festivaler och evenemang lockar årligen ett stort antal turister. Finlands äldsta stad sprudlar nämligen av energi. Längs Aura å, som är stadens hjärta, hittar du sevärdheterna, restaurangerna och kaféerna. Här ligger gamla segelfartyg förtöjda och du kan ta olika kryssningar ut i skärgården eller till närliggande Muminvärlden.

Se karta (pdf)  Bläddra i vår Åboguide (pdf)

Letar du efter kryssning till bra pris? Boka direkt i priskalendern! Se avresor och boka

Sevärdheter du inte får missa

Några av Åbos största sevärdheter är domkyrkan, Sibeliusmuséet, Gamla stans centrum, museet Aboa Vetus & Ars Nova, stadsteatern, Åbo slott, saluhallen och det magnifika huvudbiblioteket. Missa inte heller Maritima Centret Forum Marinum. Se fler tips Ett enkelt sätt att hinna med så mycket som möjligt till det bästa priset är att köpa förmånskortet TurkuCard. Läs mer om TurkuCard

Nyhet! Gör en Food Walk

Vad blir resultatet när man kombinerar fem omsorgsfullt utvalda restauranger och den stämningsfulla åstranden? Det blir Food Walk – en genväg till Åbos bästa restauranger. Läs mer och boka Food Walk-kortet i samband med din resa, till det förmånliga priset 405:-.

Udda pubrunda

I Åbo är pubarna minst sagt säregna – och alla ligger inom gångavstånd. Ölvännens pubrunda tar dig med till de mest berömda pubarna i Åbo. Läs mer

Tips! Ta med bilen till Åbo

För dig som reser reguljärt. Boka bilfyran från 290:-. I priset ingår enkelresa för upp till fyra personer i en Economy-hytt och personbil.

Barnens Åbo

I Åbo finns massor att uppleva för både stora och små. Träffa Mumintrollen och deras vänner i Nådendal eller besök Finlands största vattenpark.

Hotellpaket i Åbo

Kryssa till Åbo, stanna över natten och få extra tid för roliga upplevelser i Finlands äldsta stad. Vi har många prisvärda hotellpaket.

Restauranger, kaféer och nattliv

Ät på restaurang, ta en fika eller dansa hela natten. Ta tillfället i akt och smaka på våra Åbo-favoriter.


Kryssningar och utflykter

Hotellpaket